10 skyrybų priežasčių

Jeigu manote, kad seksualinė neištikimybė yra svarbiausia skyrybų priežastis, Jūs stipriai klystate. Išsiaiškinome pagrindines priežastis, kodėl vedusios poros nusprendžia išsiskirti, ir, norite tikėkite, norite ne, bet bendravimo problemos atsidūrė pačiame sąrašo viršuje, kodėl įvyksta skyrybos.

Vedybos dėl netinkamų priežasčių

Pirmasis dalykas tai būtų vedybos dėl pinigų. Esame girdėję, kad tai bilietas į greitas skyrybas, tačiau, ką sakyti apie tai, kai ištekate, nes tai yra tai, ką Jūs turite daryti?

Daugelis išsiskyrusių moterų sako, kad problemos prasidėjo jau nuo pat pradžių, tačiau „visi tikėjosi, kad gyvensime ilgai ir laimingai“, arba „mes išleidome tiek daug pinigų vestuvėms“, ar „mes ką tik pasistatėme savo svajonių namą“. Tad atsiminkite, kad kol nepasakėte „sutinku“, visada yra šansas pasakyti „nesutinku“.

Asmeninio identiškumo stoka

Priklausomi santykiai nėra sveiki. Kai neturite savo pomėgių ar galimybės išreikšti save už santykių ribų, Jūs tampate „poros kvaileliu“.

Jeigu nesate patenkintas darant dalykus be savo partnerio, arba nežinote, kokią muziką, filmus ir maistą mėgdavote, tikėtina, kad esate gilumoje ir galbūt jaučiate, kad skęstate, bet nežinote kodėl.

Pasimetimas vaidmenyse

Taip pat, kaip ir dauguma porų pamiršta savo vienišus senus draugus po to, kai susituokia, taip pat ir kai atsiranda vaikai, dauguma tėvų greitai apleidžia vienas kitą, ir visiškai pamiršta, kad yra pora.

Kai vaikai užauga ir tampa savarankiški, dauguma vyrų ir žmonų pamato, kad jie užaugo atskirai vienas nuo kito, ir negali suprasti, kodėl jie išvis vedė vienas kitą. Jie jau nebeturi nieko bendro. Tuomet dažnai pasitaiko porų skyrybos.

Neturėjimas bendros sėkmės vizijos

Viskas pasikeitė, kai tik susituokėte. Jis varo Jus iš proto, nes esate taupi, o jis mėgsta paišlaidauti. Jūsų ideali savaitgalio išvyka yra jaukus kotedžas miške, o Jūsų partneris nori ištrūkti į miestą ir pasilinksminti. Jis mano, kad gaminti maistą ir tvarkytis yra Jūsų darbas, tačiau Jūs nesutinkate.

Kodėl jis šių dalykų nepaminėjo anksčiau? Galbūt Jūs turėjote paklausti. Galimai jis nepasikeitė – pasikeitė Jūsų lūkesčiai. Ar yra galimybė išgyventi daugybės skirtumų? Yra, tačiau daugelis neišgyvena ir mano, kad skyrybos yra lengviausias variantas.

Intymumas

Kažkur vedybose būna subtilus pasikeitimas intymumo srityje. Vienas turi „laisvą“ dieną, kas sukelia nesusipratimą, ar kažkuris jaučiasi blogai ... ir tuomet jis nėra toks romantiškas, ar ji nėra tokia seksuali.

Kad ir kuris tai bebūtų, gali įsižiebti nepasitenkinimo liepsnelė intymiame poros gyvenime. Vyrams dažnai reikia seksualinio imlumo, kad jaustųsi romantiški, o moterims paprastai reikia romantikos, kad jaustųsi seksualiai imli. Jei žmogus gaus tai, ko jam reikia, jis noriai duos tai, ko reikia kitam žmogui.

Tačiau, kai to yra nepakankamai abiejų atžvilgiu, tai gali įtakoti skyrybas, kai pora pasijus neįvertinta vienas kito, ir nemylima.

Nepatenkinti lūkesčiai

Jeigu žmogus nėra laimingas, jis yra linkęs primesti savo reikšmingumą, kad vėl pasijustų laimingu. Tai dažnai pasireiškia kaltinimais, priekaištais, kritika, priekabumu, baudimu, grasinimu.

Kai vienas iš vedusių žmonių daro šiuos spaudimus, kad kitas darytų tai, ko jis nenori, tai veda link skyrybų. Kai esate nelaimingas savo santykiuose, galima prašyti tų pasikeitimų, kurių Jums reikia. Tačiau, jeigu Jūsų partneris to nenori, tai tik Jūsų atsakomybė dėl savo laimės.

Finansai

Tai nebūtinai gali būti pinigų stoka, kas skatina skyrybas. Tačiau tai taip pat yra suderinamumo stoka šeimos finansuose.

Priešingybės traukia, tačiau jeigu abu žmonės yra priešingybės finansų srityje, skyrybos dažnai būna to pasekme. Įsivaizduokite konfliktą, jeigu vienas yra taupus, o kitas mėgsta išlaidauti. Vienas yra susitelkęs į ateitį, o kitas gyvena šia diena. Vienas nemano, kad blogai imti paskolą, o kitas taupo tam, ką nori įsigyti.

Su laiku šis konfliktas gali pasiekti tokias aukštumas, kad skyrybos yra neišvengiamos.

Prisilietimo stoka

Kalbu apie fizinį kontaktą. Žinoma, seksas yra labai svarbus, tačiau taip pat reikalingi nedideli pasisveikinimo ir atsisveikinimo bučiniai, apkabinimai, ir paprastas rankų palaikymas. Poros, kurios nepalaiko intymaus kontakto tiek seksualiniais, tiek ir neseksualiniais veiksmais virsta svetimais žmonėmis, kuomet yra tikėtinos skyrybos.

Skirtingi prioritetai ir pomėgiai

Turėjimas bendrų pomėgių yra būtinas laimingose santuokose. Žinoma, svarbu turėti ir tik laiko sau, tačiau jeigu nerasite bendrų pomėgių kartu, Jūs vis tolsite ir tolsite vienas nuo kito.

Nesugebėjimas spręsti konfliktų

Visos poros turi nuomonių nesutapimų. Svarbiausias dalykas yra sugebėjimas spręsti problemas taip, kad būtų patenkinti ir išgirsti abu partneriai. Kartais reikia „trečiojo“ asmens įsikišimo, kad padėtų atskleisti taisykles ir pamokėtų valdyti emocijas, bei neleisti, kad skyrybos atrodytų vienintelė išeitis.


Santuoka yra ilgas ir sunkus viso gyvenimo „darbas“, už kurį bus atitinkamai sumokėta. Skyrybos nėra vienintelė priežastis dėl nesutapusių nuomonių. Tačiau, kad ir kaip būtų, privalote suprasti savo ir savo partnerio svarbą ir poreikius.

Komentarai