Originalus apšvietimas išskirtiniam interjerui


Kurdami interjerą daug dėmesio skiriame ne tik baldams ar jų išdėstymui, bei ir apšvietimui. Tinkamai parinktos šviesos gyvenamąją patalpą gali pakeisti neatpažįstamai. Šiandien yra pačių įvairiausių būdų, leidžiančių originaliai išnaudoti elektrą – galime ne tik apšviesti atskirus objektus, bet ir mėgautis išskirtiniais šviesų efektais. Tiesa, specialistai pataria patiems tokių darbų nesiimti, kadangi norimo rezultato greičiausiai nepasieksite, o didžiulės išlaidos, skirtos apšvietimo sistemoms, greičiausiai neatsipirks. Siekdami išvengti galimų nemalonumų, turėtumėte kreiptis į profesionalus – šiandien patys įvairiausi elektros darbai atliekami Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose. Nepamirškite, kad šviestuvai, kuriuos planuojate įsigyti, privalo atitikti bendrą jūsų būsto dizainą – jie turi jus džiuginti net ir tada, kai yra išjungti.


Niekam nebekyla abejonių, kad šviesa turi milžinišką įtaką ne tik interjerui, bet ir mūsų savijautai, pvz., ryški šviesa, krintanti iš viršaus, yra nemaloni ir po kurio laiko pradeda varginti. Be to, tokia šviesa sukuria ryškius šešėlius. Mes daug maloniau jaučiamės patalpoje, kurioje dominuoja neryški ir po visą kambarį išsisklaidžiusi šviesa. Tokį efektą suteiks perregimos arba pusiau perregimos matinės medžiagos, pvz., šviesus stiklas. Vis daugiau dėmesio sulaukia vietinis apšvietimas, kuris yra naudingas patalpą dalinant į zonas ir apšviečia tik vieną pageidaujamą kambario dalį. Tuo metu kita patalpos dalis lieka šiek tiek pritemusi.


Jei jums reikalingas apšvietimas darbui, prie sienos pritvirtinkite šviestuvą (geriausiai – sulankstomą), taip ne tik gausite pageidaujamą šviesos kiekį, bet ir sutaupysite vietos. Miegamajame labiausiai tiks karnizinis apšvietimas. Jei pageidaujate apšviesti zoną, esančią prie lovos, jums tiks šviestuvas, skleidžiantis prislopintą šviesą. Išskirtinį jaukumo jausmą suteiks lubose sumontuotas šviestuvas. Įrengdami apšvietimą virtuvėje nepamirškite pagalvoti apie intensyvesnią šviesą toje vietoje, kur gaminate maistą – siekdami tokio apšvietimo prie pasirinktų baldų pritvirtinkite liuminescencines lempas. Nepamirškite, kad visi elektros darbai privalo būti atlikti kokybiškai ir profesionalai. Tik tuomet galėsite džiaugtis pageidaujamu rezultatu.


Rinkdamiesi šviestuvus būkite itin atidūs ir nepamirškite atsižvelgti į gaminių techninius parametrus. Šiandien galite rinktis iš įvairiausių kaitinamųjų, liuminescencinių, halogeninių lempų, o šviestuvų pasirinkimas dar didesnis. Skirtingų tipų (ir net skirtingų gamintojų) lempos suteikia visiškai skirtingą šviesos atspalvį, pvz., kaitinamosios lemputės skleidžia šiltus atspalvius, o liuminescencinės lempos teikia ryškią ir šaltą šviesą. Apšvietimą turėtumėte rinktis atsižvelgdami į bendrą būsto interjerą ir dominuojančias spalvas, tačiau specialistai teigia, kad gyvenamosioms patalpoms visuomet labiausiai tinka kaitinamosios lemputės arba halogeniniai šviestuvai.


Pasirinktų šviestuvų dizainas taip pat privalo derėti prie jūsų interjero. Rinkdamiesi šviestuvą nepamirškite atsižvelgti į šviesos kryptį, kurią sukurs pasirinkto gaminio forma. Be to, atkreipkite dėmesį į medžiagą, iš kurios šviestuvas pagamintas – ar ji yra matinė, ar perregima, kadangi nuo to priklausys lempučių pasirinkimas. Nepamirškite sumontuoti šviesos reguliatorių (jei įmanoma – visiems šviesos šaltiniams), kadangi taip galėsite kontroliuoti šviesos intensyvumą ir nesunkiai sukurti pageidaujamą atmosferą.

Komentarai