Vertimo biurų specifika ir klientų poreikiai

Vertimų biuras Vilniuje yra ne vienas, kone visi jie labai lengvai randami internete. Vieni išsireklamavę mažiau, kiti daugiau, bet visi bando atsiriekti didesnę dalį rinkos. Na, o konkurencija, kaip žinia, lemia aukštesnę kokybę. Rezultatas – patenkinti klientai. Egzistuoja tam tikri rodikliai, sufleruojantys, ar verta kreiptis vertimo paslaugas siūlančią įstaigą. Jie pirmiausia susiję su klientų poreikiais.

Prieš apsilankant vertimų biure, derėtų įsijungti kompiuterį ir apsilankyti įmonės internetiniame puslapyje. Jis gali nušviesti kelią. Juk kas iš to, jei nukeliavę į įstaigą sužinosite, kad joje neatliekami dokumentiniai vertimai, kurių jums taip reikia.

Taigi, vertimų biuras Vilniuje gali būti apžiūrimas būnant bet kuriame mieste, tik peržiūra yra virtuali. Tokios įstaigos būna surašiusios, kokias paslaugas teikia, kadangi žodis „vertimai“ apima daugybę rūšių ir sričių. Viskas skirstoma į žodines bei rašytines paslaugas, tačiau tai tik dvi pirmosios medžio šakos. Jos kerojasi toliau, tad užsukusieji į vertimų biurą gali rinktis iš tokių paslaugų kaip IT ar medicininis vertimas. Kadangi įstaigoje dirba ne vienas žmogus, tai ir lemia platų pasirinkimą. Žinoma, susisiekus su įmone neprošal paklausti, kiek apskritai žmonių „gludina“ vieną tekstą. Specifinė darbo su tekstu dalis – „nevalingas“ klaidų palikimas. Asmuo gali puikiai išmanyti kalbos taisykles, tačiau skaitydamas išverstą tekstą vis tiek greičiausiai ras paliktų „kabliukų“. Tokiu atveju vertėjas turi būti ir geras redaktorius (arba šalia reikia turėti šios profesijos atstovą).

Dar vienas svarbus aspektas – kalbos, į kurias / iš kurių verčiama. Neretai siūlomos net ne kelios ar keliolika variacijų. Norėdamas sėkmingai konkuruoti, vertimų biuras Vilniuje gali būti pasiruošęs pasiūlyti ir daugiau kaip pusšimčio kalbų mokėjimą. Tai vėlgi gera žinia klientui.
Na, ir galiausiai vertėtų paminėti sertifikuotumą. Vertimų biuras, sertifikuotas pagal tam tikrus standartus, turi būti rimtas. Tai reiškia, jog darbuotojai yra labiau įsipareigoję, mat įstaigoje kasmet atliekamas auditas.

Komentarai

  1. Šiuo metu vertimų paslaugas teikiančių įmonių pasiūla yra gana nemaža. Dėl šios priežasties, kiekvienas vertimų biuras privalo teikti tik aukšto lygio paslaugas, kad išlaikytų tinkamą konkurencingumą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šiuo metu vertimų paslaugas teikiančių įmonių pasiūla yra gana nemaža. Dėl šios priežasties, kiekvienas vertimų biuras privalo teikti tik aukšto lygio paslaugas, kad išlaikytų tinkamą konkurencingumą.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą