Įmonės steigimas be jokio streso

nemokamas įmonių steigimas
Įsteigti įmonę yra paprasta tik tada, kai tai darote kokį 10-20 kartą. Kaip ir bet kurį kitą atsakingą darbą. Reikia tam ir žinių, ir valios stiprybės ir sugebėjimų susitvarkyti su stresu. Deja ne pas visus jaunuosius verslininkus šios savybės yra, todėl įmonės steigimas dažniausiai tampa nervų karų, o po to lengviau atsipučiama – „pagaliau TAI baigėsi...“ Kad nereiktų patirti tokių dviprasmiškų emocijų, rekomenduojame įmonę steigti tik su profesionalių finansininkų ir buhalterių pagalba.

Kodėl profesionalai?

Profesionalai viską daro keli kartus greičiau, jiems nereikia devynis kartus pamatuoti, kad galėtų priimti tinkamą sprendimą. Jiems įmonės steigimas – savotiška rutina. „Ką šiandien veiksime? Nieko ypatingo – įsteigsime įmones Jonui, Petrui ir Marytei“, – tokios mintys dažnos tarp finansininkų. Per dieną vienas finansininkas tikrai gali įsteigti įmones trims ir daugiau verslininkams. Aišku, prieš tai jam reikia paruošti krūvas dokumentų, tad čia be pagalbos neapsieinama. Kai turi komandoje profesionalius teisininkus, visus steigimo dokumentus paruošti yra tik laiko klausimas. Jokio streso – tik profesionalus požiūris į kasdieninius darbus, savotišką rutiną...

Kodėl verta steigti pačiam?

Pirmiausia, dėl patirties. Steigimo metu teks susipažinti su šimtais puslapių informacijos, tapti ir finansininku, ir teisininku, ir mokesčių inspektoriumi. Žmonės, kurie ryžtasi tokiam žingsniui, išmano apie įmonės steigimą tiek, kad antras kartas paprastai būna net 3-5 kartus greitesnis ir paprastesnis. Aišku, streso lygis yra baisus – nuolatos kamuoja mintys „ar nepadariau kur nors klaidos, ar viskas tiks „Registrų centrui?“. Stresas turi neigiamos įtakos priimamiems sprendimams, todėl reikia su juo tvarkytis. Aišku, ne alkoholiu, o kitais būdais. Kartais žmonės net meta steigimo darbus pusiaukelėje ir pasirenka nelegalo kelią. Vien dėl popierizmo ir tvarkos nežinojimo. O juk galėjo viską patikėti profesionalams... Be to yra galimas ir nemokamas įmonių steigimas, kai dalyvaujama paramos programoje ir už steigimą sumoka Ūkio ministerija per „pradedančiojo verslo krepšelius“.

Kurį kelią pasirinkti?

Geras klausimas, į kurį atsakymą žino tik pats verslininkas, nutaręs steigti įmonę. Yra ir trečias kelias – nusipirkti veikiančią, bet veiklos nevykdžiusią įmonę. Tiesa, pavadinimas bus nei į kuolą, nei į mietą – lietuviškas, bendrinis, tinkantis bet kam. Bet tokia kaina priimtina, kai planuojama vystyti prekės ženklą, o ne jį padaryti iš įmonės pavadinimo.

Komentarai

  1. Pritariu minčiai, kad individualios įmonės ar uab steigimas reikalauja patirties, žinių ir „šaltų nervų“, todėl profesionalų pagalba tikrai palengvins darbą. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bet jei jau turi savo imone, labai sunku su buhalterija buna. Tai reikia buhalterinės paslaugos teikiančios įmonės, kuri padėtų su finansais ir visa apskaita.Nes pradžioje tikriausiai, tai yra sunkiausia :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mane domina įmonių steigimas Vilniuje , todėl ši informacija aktuali. Nežinau ar įmanoma be streso įsteigti įmonę. :) Na nebent su kieno, kas išmano šį darbą, pagalba.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mane domina įmonių steigimas Vilniuje , todėl ši informacija aktuali. Nežinau ar įmanoma be streso įsteigti įmonę. :) Na nebent su kieno, kas išmano šį darbą, pagalba.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą