Originalios biuro spintos skatina produktyvumą

spintos dizainas
Išgirdus žodį „spinta“ mintyse paprastai kyla sąsajos su svetaine, miegamuoju ar prieškambariu. Vis dėlto šis baldas užkariavęs ir platesnes erdves. Viena jų – biurai.

Biuro spintos pasirinkimas ne mažiau sudėtingas nei „įprastos“. Nors pirminė šio baldo funkcija – daiktų sudėjimas, tačiau svarbi ir išvaizda. Tam yra kelios priežastys. Pirmiausia – darbuotojų produktyvumas. Ne paslaptis, kad aplinka veikia darbo procesą ir turi įtakos rezultatams. Pirmas žingsnis į produktyvesnį darbą gali būti pats daiktų sudėjimas į spintą. Tačiau reikšmingas ir spintos dizainas. Jei vadovas nori, kad darbuotojai paplušėtų „iš peties“, jam vertėtų pasidomėti spalvų reikšmėmis, gal netgi pasikonsultuoti su dizaineriais. Tuomet naujus baldus pavyktų priderinti prie interjero, o parinkta spalva skatintų kūrybiškumą bei sklandžią veiklą. Beje, spalvų efektyvumas anaiptol ne naujiena. Ar nesusimąstėte, kodėl kai kuriose kavinėse ar parduotuvėse vyrauja geltona? Ogi todėl, kad ji kelia alkį. Tad tinkamos spalvos gali prisidėti ir prie darbo rezultatų.

Gražios spintos biure dar niekam nepamaišė. Jos reikalingos ne tik dėl daiktų padėjimo ar darbuotojų motyvacijos, bet ir reprezentaciniais tikslais. Visai nesvarbu, kas apsilankys ofise, baldai bus tarsi vizitinė kortelė. Kokios nors neįprastos lentynos gali priversti aiktelėti ir pagalvoti: „Va čia tai kūrybingi žmonės.“ Suprantama, tai turi ne trukdyti, o padėti dirbti, todėl reikia atrasti optimalų sprendimą.

Jei nutolsime nuo išvaizdos temos, pamatysime, jog biure taip pat reikalingas privatumas. Reikšmingus dokumentus ar kitą turtą nuo ilgų pirštų apsaugo užraktai. Būtent todėl įstaigose sutinkama rakinamų spintelių. Jos puikiai apsaugo daiktus ir leidžia išvengti smalsių akių. Užtikrintumo jausmą suteikia ir metalas, iš kurio dažnai būna pagamintas toks baldas. Gamintojai siūlo įvairius gaminius, pavyzdžiui, ugniai atsparias spintas, kur net ekstremaliu atveju aplankai išliktų saugūs. Viskas atsiremia į poreikius ir kainą, tačiau gera žinoti, jog įmanoma biurą paversti tvirtove.

Ofiso spintų siūloma visokiausių. Nuo pačių mažiausių iki masyvių. Nuo blankių iki ryškiaspalvių. Nuo sukurtų konservatyviai iki moderniausių. Šiuolaikiškame biure ne naujiena ir slankiojančios durys ar vien iš stalčių sudarytos spintos. Ir net jei kaina atlieka reikšmingą vaidmenį, didelė dalis biuro išvaizdos priklauso nuo kūrybingumo. Formų bei spalvų žaismas sukuria jaukią atmosferą ir, kaip minėta, skatina produktyviai atlikti savo darbą.

Tad tikrai nesunku suprasti, kad spintos biurui įsigijimas susijęs su kruopščiu apgalvojimu. Jaukumo norima ne tik nuosavuose namuose, bet ir darbovietėje. Tinkami baldai atlieka daugybę funkcijų ir formuoja teigiamą mikroklimatą.

Komentarai