Adwords reklama: dažniausiai užduodami klausimai

Adwords reklama
Google adwords reklama - šiuo metu pati efektyviausia marketingo rūšis, kuri jums gali atnešti realią naudą. Žinoma, konkurencingai siūloma išbandyti ir kitas reklamos galimybes, juk vien internetinių yra toks platus pasirinkimas. Tačiau koks tikslas naudotis tomis, kurios neatneša jokios realios naudos? Ar ne geriau būtų investuoti kiek didesnę pinigų sumą ir paskui džiaugtis realiais rezultatais? Pateikiame viską, ką turėtų žinoti kiekvienas, kuris nusprendė, kad adwords reklama yra geriausias pasirinkimas.

Kiek kainuoja paslaugos?

Adwords reklama labai vertinama todėl, kad žmogus moka tik už realiai apčiuopiamą naudą. Taigi, viskas vyksta labai paprasta. Google paieškos sistema jus pasiūlo kaip reklamą ir kiekvienas žmogus, kuris paspaudžia ant jos – įvertinamas tam tikra pinigų suma, kurią reikia sumokėti. Taigi, mokėsite tik už realią naudą. Dažniausiai vienas paspaudimas kainuoja nuo 10 iki 30 euro centų. Viskas priklauso nuo smulkmenų, kurias reikia suderinti su specialistais, kurie siūlo paslaugas.

Nuo ko tiksliai priklauso reklamos pozicija?

Žinoma Google reklamas taip pat siūlo prioritetiškai. Vienos labiau matomose vietose, kitos – mažiau. Būtent todėl svarbu žinoti, kaip galima pasiekti geresnį rezultatą. Google adwords reklamos pozicija priklauso nuo:
  1. Kainos, kurią jūs norite mokėti. Kuo daugiau mokėsite už vieną paspaudimą, tuo jūsų reklama bus labiau matoma;
  2. Reklamos kokybės, kurią jūs norite teikti. Google rūpi jos įvaizdis.
Kodėl aš nebematau savo reklamos?

Natūralu, kad kiekvienas, kuris pasinaudojo šia marketingo rūšimi gana dažnai save „googl‘ina“ ir nori sužinoti, kurioje pozicijoje tiksliai yra, ir ar sistema išmeta jo reklamą (ne visada galima save pamatyti. Jūsų reklama konkuruoja su kitomis, kurios randamos panaudojus panašius ar lygiai tuos pačius raktinius žodžius). Kai kuriais atvejais galite savęs nerasti visiškai. Dažniausiai taip nutinka dėl vieno iš šių aspektų:
  1. Nusistatėte per mažą dienos biudžetą ir jis jau yra išnaudotas visų paspaudimų. Taigi, matyti, kad verta jį padidinti. Tai labai patogi paslauga, kadangi nesunkiai galite reguliuoti pinigus, kuriuos išleidžiate reklamai.
  2. Nuolatos bandėte savęs ieškoti naudodamasis tam tikrais raktiniais žodžiais, tačiau per reklamą nėjote į savo internetinę svetainę. Google pamanė, kad ši reklama jums nėra aktuali ir paprasčiausiai ją paslėpė. Tai puiku, kadangi sistema geba pateikti rezultatą tik tiems asmenims, kuriems tai aktualu.
Per kiek laiko pamatysiu akivaizdžius pardavimų rezultatus?

Negalima vienareikšmiškai atsakyti, kadangi adwords reklama yra testinis procesas, o ne vienkartinė reklama, kurią parodžius pardavimai taip ženkliai padidės. Tačiau dažniausiai rezultatas pastebimas gana greitai. Tiesa, jei matote, kad paspaudimai vyksta gana dažnai, tačiau pardavimai nekyla – siūlome keisti paslaugų ar prekių pardavimo taktiką. Kažkas jūsų versle atgraso klientus: kaina, kokybė?..

Ar galiu stebėti savo paslaugos populiarumą?

Taip, tai labai puiki paslauga, kuri suteikia galimybę stebėti, kiek žmonių per parą pasinaudoja galimybe paspaudus reklamą nukeliauti į jūsų puslapį. Kadangi ši reklamos rūšis dažniausiai terminuota, tad pamačius, kad jums ji netinka ir nėra realios naudos – nutraukite. Statistika prieinama gana nesunkiai.

Google adwords reklama turi labai daug pliusų, kuriais pasinaudoti mes rekomenduojame tiems, kurių biudžetas yra ribotas, tačiau pastarieji nori pasiekti aukštesnių pardavimo rezultatų. Galimybės yra. Jums tereikia jas įvertinti.

Komentarai

  1. Adwords reklama jau seniai mane domina, bet vis neišdrįtu išbandyti, nes manau, kad tai daug kainuos.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą