Virtuvės baldai ir spalvos: šiltos, vėsios ir neutralios paletės

virtuvės baldai
Kurdami virtuvės interjerą, ypatingą dėmesį skirkite šios patalpos spalvoms. Mokslininkai tvirtina, kad spalvos padeda kurti nuotaiką, t. y. priklausomai nuo to, kokios spalvos dominuos jūsų virtuvėje, jūs jausitės energingi ir veiklūs arba ramūs ir mieguisti. Gerai savijautai daug įtakos turi ir virtuvės baldai, jų tonai, įvairūs aksesuarai ir papuošimai. Nepamirškite, kad jūsų pasirinktos spalvos turi derėti su bendru būsto interjeru, ypač tuo atveju, jei virtuvė yra sujungta su svetaine. Svarbiausias jūsų tikslas – sukurti aplinką, kurioje jausitės atsipalaidavę ir įkvėpti – juk virtuvė neatsiejama nuo kūrybinių užduočių ir kūrybinės veiklos.

Šilta paletė

Šiltoms spalvoms priskiriami raudoni, oranžiniai ir geltoni tonai. Tiesa, šiltos spalvos turi būti derinamos saikingai. Geriausia – rinktis kelis vienos ar kitos spalvos akcentus ir derinti juos su šviesiais atspalviais. Jei patalpai norite suteikti gyvybės, šviesių sienų tonus paryškinkite šiltų spalvų baldais, pvz., oranžiniai ar geltoni virtuvės baldai būstui suteiks elegancijos. Jei pirmenybę skiriate tradicinių spalvų gaminiams, šiltų spalvų akcentais puoškite sienas ar lubas. Tiesa, persistengti nereikėtų – itin daug raudonos spalvos gali sukelti nerimą ir stimuliuoti jūsų pojūčius, t. y. būdami tokioje patalpoje jausitės įsitempę ir jautresni. Raudonos spalvos prigesinimui puikiai tiks balti ar rudi tonai. Jei pirmenybę skiriate klasikiniam dizainui, rinkitės tamsesnius oranžinės ir geltonos atspalvius, jei vertinate modernizmo idėjas – žaiskite su šviesiais minėtųjų spalvų tonais.

Vėsi paletė

Vėsioms spalvoms priskiriami mėlynos ir žalios atspalviai. Minėtieji tonai suteikia ramybės, padeda pajusti vidinę harmoniją. Be to, abi spalvos tinka tiek klasikiniam, tiek moderniam interjerui. Šviesesnius tonus derinkite su tamsiu medžiu. Šie tonai – puikus baldų ar buitinės technikos puošybos elementas. Tiesa, jei tamsius tonus derinsite su tamsiai mėlyna ar žalia, virtuvė gali tapti itin šalta patalpa. Tokiu atveju pagalvokite apie griežtus kontrastus, pvz., tamsiai mėlyno fono patalpoje puikiai atrodys balti virtuvės baldai.

Neutrali paletė

Paprastai kalbėdami apie neutralias spalvas, virtuvės savininkai rauko nosį, tvirtindami, kad tokia patalpa atrodys itin nuobodžiai ir praras originalumą. Interjero specialistai tvirtina, kad toks požiūris yra iš esmės klaidingas. Žinoma, jei virtuvės sienas nudažysite tradiciniais baltos, smėlio ar pilkos spalvos tonais ir nesiimsite jokių kitų veiksmų, tokia patalpa neturės išskirtinumo, tačiau jei ant tokių sienų kabinsite ryškiaspalvius paveikslus, o stalus papuošite dailiai žydinčiomis gėlėmis, patalpa įgaus nepriekaištingos elegancijos ir skandinaviško stiliaus bruožų.

Komentarai