Baidarės gali padėti atrasti ryšį su vaikais

baidarės
Paauglystė – tai periodas, kurio bijo daugelis tėvų. Šiuo laikotarpiu, kai siautėja hormonų audros, prasideda savojo „aš“ paieškos ir smegenėlės sukasi į priešingą pusę, paaugliai nutolsta nuo tėvų, mažiau bendrauja su šeima ir mieliau laiką leidžia nosis įkišę į išmanųjį telefoną, užuot kartu sėdėję prie bendro vakarienės stalo. Žinoma, toks elgesys anksčiau ar vėliau praeina, tačiau tėvai, kurie nenori laukti, kada jų atžala atsitokės, ieško būdų kaip prie jų prieiti. Anot psichologų, bendra ir visiems maloni veikla – raktas į puikius tarpusavio santykius. Kita vertus, kaip tą veiklą atrasti?

Toli ieškoti nereikia, juk vasara yra aktyvaus poilsio metas. Baidarės – puikus pasirinkimas, kurį sau gali leisti daugelis šeimų. Žinoma, skeptikai turbūt plaks liežuviais, kad vaiką, kuris negali atsitraukti nuo kompiuterio ar telefono, įsodinti į baidarę pavyks tik tada, kai pragaras užšals. Visgi, tai ne visai tiesa. Nauja veikla intriguoja kiekvieną ir visai nesvarbu ar jam trylika, ar trisdešimt. Be to, reikia pripažinti, kad daugelis tėvelių yra puikūs derybininkai, kurie galiausiai pasiekia savo tikslą.

Taigi, jei savaitgalis jau suplanuotas, baidarės išnuomotos ir plaukimo maršrutas pasirinktas, reiktų pagalvoti ir apie tai, kaip žygį baidarėmis paįvairinti, kad jis būtų įdomus ir jums, ir jūsų atžalai. Jei vaikas mėgsta iššūkius, pasiskirstykite komandomis ir kirskite lažybų, kuri komanda greičiau atplauks į numatytą vietą, kuri žygio metu pasidarys gražesnę ar originalesnę asmenukę ir pan. Tokios rungtys ne tik sudomina, bet ir ugdo komandinį darbą, juk norint kažko pasiekti, reikia irkluoti kartu, tiesa? 

Po žygio ar net jo metu galima pasidaryti pikniką ir jo metu pasidalinti savo įspūdžiais. O jų tikrai bus, gal kažkas apsivertė, gal kažkas užkliuvo už nusvirusios medžio šakos ir pan. Kartu praleistas laikas bus išties malonus ir tikėtina, kad kitą vasarą, o gal net ir tą pačią, dar kartą plauksite baidarėmis. Beje, iki kito žygio bendros veiklos irgi bus, juk reikės pasirinkti kitą maršrutą, kuris gali būti sudėtingesnis, įdomesnis ar kelių dienų. 

Tad baidarės puikus pasirinkimas, jei norite puikiai praleisti laiką su savo atžala, kuris vėliau draugams girsis, kad jo tėveliai „kieti“. Be to, tai gali tapti net ir jūsų šeimos tradicija, kurios nekantriai lauks kiekvienas šeimos narys.

Komentarai