Kada reikalingas paskolos refinansavimas?

paskolos refinansavimas
Paskolos prašymas – tai vienas rimčiausių finansinių įsipareigojimų, reikalaujantis atsakomybės ir realaus ateities perspektyvų įvertinimo. Nepamirškite – kuo paskola didesnė, tuo ilgiau teks mokėti pinigines įmokas. Praktika rodo, kad grąžindami pinigus paskolos gavėjai itin dažnai susiduria su įvairiais nepatogumais ir finansiniais sunkumais, apie kuriuos nepagalvojo anksčiau. Kitaip sakant, paskolos įmokų mokėjimas – tai gebėjimas laiku vykdyti finansinius įsipareigojimus ir mokėjimas tvarkyti turimų finansų likučius.

Jei susidūrėte su finansiniais sunkumais ir nežinote, kaip juos spręsti, visų pirma nusiraminkite, tuomet susisiekite su kredito įstaigų atstovais ir pasikonsultuokite paskolos grąžinimo klausimais – galbūt galima keisti pasirašytos sutarties sąlygas ar pratęsti įnašų grąžinimo terminus. Racionaliai įvertinkite visas galimybes. Šiuo metu vienas efektyviausių sprendimų, padedantis sušvelninti finansinius įsipareigojimus, yra paskolos refinansavimas.

Kredito įstaigų siūlomas paskolos refinansavimas – tai procesas, kurio metu kredito mokėtojas gauna naują paskolą ar kreditą tam, kad galėtų sumokėti jau turimas paskolas, vadovaujantis palankesne įmokų mokėjimo sistema. Tokiu būdu, pasikeitus mokėjimo įkainiams ir sąlygoms, paskolos gavėjas gali daugiau sutaupyti. Refinansavimas gali būti taikomas ne tik greitiesiems kreditams – perkredituojami ir įsipareigojimai bankams, išperkamosios nuomos bendrovėms ar fiziniams asmenims.

Svarbiausias paskolos refinansavimo tikslas – gauti kreditą ar paskolą mažesnėmis palūkanomis, pratęsti pinigų grąžinimo terminus. Atlikus refinansavimo darbus, sumažėja kas mėnesį mokamos įmokos, išvengiama delspinigių ar baudų. Prieš pasirašydami refinansavimo sutartį, turite peržiūrėti ankstesnę paskolos suteikimo sutartį ir įvertinti „išėjimo“ sąlygas, racionaliai įvertinkite įmokos dydžio pokytį ir išsiaiškinkite, kiek kainuos papildomos refinansavimo darbų išlaidos, pvz., notaro mokesčiai. Jei abejojate dėl savo sprendimo, pasikonsultuokite su šios srities specialistais. Paprastai klausimai dėl refinansavimo naudos sprendžiami nemokamai, vertinant dabartines paskolos gavėjo įmokas ir numatant efektyviausias išlaidų padengimo sąlygas.

Paskolos refinansavimas leidžia kur kas lengviau valdyti įsiskolinimus ir suteikia naujų galimybių. Tiesa, kur kas efektyvesnis sprendimas – imtis visų priemonių, padedančių išvengti finansinių sunkumų. Specialistai teigia, kad pats skolinimosi procesas nėra vengtinas blogis. Neretai skola yra vienintelis sprendimas, padedantis išvengti nemalonumų ar finansinių nesklandumų. Be to, paskolos padeda greičiau įgyvendinti numatytus tikslus, realizuoti didesnes ar mažesnes svajones, galiausiai – patenkinti tam tikrus materialinius poreikius. Didžiausi sunkumai kyla tuomet, kai pinigai imami neapgalvotai, neįvertinus rizikos ir asmens (ar šeimos) finansinių perspektyvų ateityje, todėl prieš pasirašydami paskolos ar kredito gavimo sutartį, išsiaiškinkite pinigų suteikimo sąlygas ir racionaliai įvertinkite pinigų panaudojimo sritis.

Komentarai

  1. Gerai, kad yra toks dalykas kaip paskolos refinansavimas, nes pasiėmęs paskolą niekada negali žinoti kada tave ištiks finansinė krizė ir negalėsi mokėti įmokų.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visiškai sutinku su Evelina - perkreditavimas tikrai padeda išlįsti iš paskolų liūno.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Paskolos refinansavimas labai reikalingas tada, kai pasiimi paskolą nepagalvojęs gerai, o dabar jau šaukštai po pietų ir sąlygų pakeisti negali. Tada ši paskola labai praverčia. Man labai patinka https://www.paskoliukas.lt/ siūlomos refinansavimo sąlygos, jeigu jau refinansuotis - tai tik pas juos!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą