Plastikiniai langai mediniuose namuose

plastikiniai langai
Mediniai namai turi turėti medinius langus! Faktas! O gal ir ne? Ar tikrai taip? Abejonių sėja ne tik medinių langų kaina, bet ir jų ilgaamžiškumas ir internete sklandantys mitai. Tokiu būdu vis svarstomas – kas geriau – plastikiniai langai, ar mediniai?..

Plastikiniai langai yra skirti būtent jums. Patikėkite, kaina reiškia viską. Įsivaizduokite seną sodybą, kurioje tik vienas dalykas blizga – langai. Geriau sutvarkykite stogą, kad nebėgtų per asbestinio šiferio vinių skylutes tirpstant pavasarį sniegui. Mediniai langai tokią galimybę atimtų, o dabar laikas pasirinkti plastikinius langus.

Jūsų sodybos plastikiniai langai montuojami labai paprastai. Jei reikia, benzininiu pjūklu padidinama lango ertmė, kad tilptų kiek didesnis langas. Viskas priklauso nuo to, iš kur saulė. Pietų pusėje visada rekomenduojama dėti didesnius langus. Šiaurinėje pusėje langų iš viso galima atsisakyti arba įdėti nedidelius, kartais labiau primenančius šaudymo angas pilies sienoje, o ne langą. Tiesa, jie turi būti įdedami kokybiškai.

Sakoma, kad langas nesulaiko šalčio. Turima omenyje, kad šaltis eina per stiklo paketą. 9 atvejais iš 10 tai yra netiesa. Šaltis eina dažniausiai dėl nesandarios palangės ir kitų montavimo trūkumų. Manote, kad patys galite susimontuoti langą? Hermetikas visagalis? Deja, jūs net neįsivaizduojate, kokios yra dabar sandarinimo technologijos. Įvairios juostelės profilio tvirtinimo ir apsaugos elementai ir kitos „nematomos“ detalės yra labai svarbios ir užtikrina, kad lango efektyvumo koeficientas ir energijos klasė būtų kuo aukštesnė.

Nesusimąstėte, kad šviesos pralaidumas yra irgi svarbu? Pasirodo, kad taip. Kam jis reikalingas? Jei langas nedidelis, į kambarį patenka per mažai šviesios, reiškia teks įjungti papildomą apšvietimą. Tai papildomai kainuoja. Atrodo, kad visi stiklai turėtų gerai praleisti šviesą, tačiau atminkite, kad yra galimybė jų pralaidumą mažinti. Tai ypač patogu, kai kambaryje su langais į pietų pusę nereikia tiek daug šviesos. Kartais namuose vyksta kapitalinė pertvarka ir miegamasis virsta vaikų kambariu, tad prietemos nebereikia.

Plastikiniai langai gali turėti 1, 2, 3 stiklų paketus. Teko girdėti ir apie 4 stiklo paketų langus, tačiau jie dažniausiai naudojami mieste, kur triukšmo lygis yra labai didelis. Optimalūs langai jūsų sodybai – 2 arba 3 stiklų. 2 stiklų pakaks, jei ten tik vasarojate. 3 stiklus rekomenduotina rinkti, kai gyvenama nuolatos ir atšiauriomis žiemos sąlygomis jie yra tikra palaima.

Plastikiniai langai tiesiog privalo būti jūsų namuose, nesvarbu, ar jie mediniai, ar mūriniai.

Komentarai

  1. Kiek teko domėtis, tai tiek mediniai, tiek ir plastikiniai langai kaina labai nesiskiria. Gal būt renkantis langus reikia atkreipti dėmesį į kitus, jums aktualius, parametrus, efektyvumą, šviesos pralaidumą, garso izoliaciją...Ir pagal tai atitinkamai išsirinkti langus pagal optimaliausią kainą.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą