SEO paslaugos: nuo ko viskas prasidėjo?

http://www.vipartneriai.lt/seo-paslaugos/
Sparčiai populiarėjančios SEO paslaugos tampa viena efektyviausių internetinės rinkodaros priemonių, padedančių didinti potencialių klientų gretas, gerinti prekinio ženklo ir įmonės žinomumo rodiklius. SEO darbų esmė – keisti ir tobulinti svetainės turinį, tvarkyti vidinius ir išorinius tinklalapio parametrus, siekiant įgyvendinti paieškos sistemų reikalavimus ir patekti į pirmuosius paieškos puslapius. Interneto lankytojų elgesio tyrimai patvirtino, kad didžioji dalis vartotojų, į paieškos sistemos laukelį įvedę pageidaujamą raktinę frazę, apsiriboja pirmaisiais sistemos sugeneruotais puslapiais. Kitaip sakant – jei informacija apie jūsų įmonę, jūsų prekes ir paslaugas bus tolimesniuose paieškos sistemos rezultatuose, potencialiems klientams liksite nematomi.

SEO paslaugų pradžia siejama su 1994 metais, kuomet buvo pradėtas tvarkyti Yahoo nuorodų katalogas, kurio svarbiausias tikslas buvo surinkti ir susisteminti visus internetinius puslapius. Nors tuo metu jų nebuvo daug, vis dėlto minėtoji užduotis atrodė nerealizuojama. Tiesa, įveikus esminius sunkumus, pirmasis Yahoo nuorodų katalogas buvo sukurtas, o jo sėkmė nekėlė abejonių. Čia svarbų vaidmenį atliko ir Webcrawler paieškos sistema, kuri skaitydavo esantį tekstą ir gebėjo išrinkti pageidaujamus žodžius.

Prabėgus metams po minėtojo nuorodų katalogo paleidimo, dienos šviesą pasiekė ir kitos paieškos sistemos, iš kurių didžiausio dėmesio sulaukė HotBot, LookSmart, Altavista ir t. t. Pastaroji užėmė lyderio pozicijas iki pat 1999 metų, kuomet į pirmąją vietą įsiveržė Google. Didėjant internetinių puslapių skaičiui buvo suprasta, kad siekiant surasti pageidaujamą tekstą, reikia naudoti konkrečią užklausą atitinkančius raktinius žodžius. Minėtasis lūžis siejamas su 1997 metais, kuomet imtos kurti programos, gaudančios algoritmus. Netrukus buvo pradėti rengti ir paieškų sistemų tyrimai. Pirmasis SEO specialistų susirinkimas buvo suorganizuotas dar 1999 metais. Konferencijos metu įvairių šalių IT specialistai dalinosi patirtimi ir pastebėjimais. Nauji SEO istorijos laimėjimai siejami su 2001 metais, kuomet buvo sukurta Ask Jeeves sistema, leidžianti analizuoti kito paieškos tinklo turinį. 2002 metais atsirado Google AdWords reklama, šiandien suvokiama kaip viena efektyviausių internetinės rinkodaros priemonių, tuo tarpu SEO paslaugos visuotinį pripažinimą pelnė tik 2003 metais.

Šiandien SEO paslaugos suvokiamos kaip vienas svarbiausių verslo etapų, padedantis žengti plėtros keliu. Įprastai SEO darbų struktūra grupuojama į dvi atskiras kategorijas: vidines ir išorines SEO paslaugas. Darbų pradžioje atliekama vidinė SEO optimizacija, kurios metu keičiamas svetainės turinys, tobulinama svetainės struktūra ir atliekami kiti vidiniai SEO darbai. Išorinis SEO siejamas su svetainės ribas peržengiančiais veiksmais, pvz., išorinių nuorodų, padedančių kurti teigiamą svetainės reputaciją, gavimu. Nors vidiniai ir išoriniai SEO darbai paremti skirtingomis technikomis, minėtosios paslaugos tarpusavyje yra glaudžiai susijusios.

Komentarai

  1. Sutinku, kad šiai dienai profesionalios seo paslaugos yra vienas svarbiausių verslo etapų, nes būti matomam internete yra svarbu kiekvienam verslui!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai labai įdomi SEO atsiradimo istorija. O dabar SEO yra kiekvieno verslo internete sėkmės garantas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pastebėjau, kad SEO paslaugos labai išpopuliarėjo dabar. Atsirado daug tokių paslugų teikiančių įmonių, tik įdomu ar visi tai daro kokybiškai.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą