Samsung išmanieji telefonai – naujienos

samsung išmanieji telefonai
Samsung išmanieji telefonai – vieni perkamiausių pasaulyje, tačiau ar ilgai ši tendencija išliks? Artimiausių 2 mėnesių modelių pasirodymai kelia rimtų abejonių Samsung lyderystės klausimu. Samsung išmanieji telefonai lyginant su kitais yra tiesiog brangūs. Ne tokie brangūs, kaip Apple, bet savo kaina tikrai nekonkurencingi.

Štai pavyzdžiui, viena iš šviežiausių naujienų Samsung Galaxy Note 5 kainuoja gana daug, nors tai yra labai minimaliai atnaujinta Note 4 versija. Kodėl verslininkas turėtų mokėti kelis šimtus eurų už išmanųjį telefoną, kuris beveik niekuo nesiskiria nuo pigesnės senesnės versijos?

Samsung pagrindiniai konkurentai be abejo yra Apple. Į šių dviejų gigantų kovą nukreiptos visų akys. Tuo tarpu, kai du pešasi, trečias ar ketvirtas, ar aštuntas – laimi. Tokia strategija naudojasi kiti gamintojai vienas po kito pristatantys technologiškai neatsiliekančius telefonus – Motorola pristatys Moto X, Xiaomi Mi Note taip pat žada būti labai didelis siurprizas, už beveik trigubai mažesnę kainą. O kur dar seni Samsung konkurentai LG ir Huawei, nuolatos pristatantys vis geresnius telefonus už labai konkurencingą kainą?

Samsung nežlugs, kaip Nokia. Tai milžiniška kompanija, nuolatos dirbanti įvairiomis kryptimis. Naujiena yra ta, kad Samsung pradeda masinę 6 GB RAM lustų gamybą. Tai reiškia, kad Samsung išmanieji telefonai (o gal ir kitų „draugiškų“ gamintojų) netrukus bus galingesni, greitesni ir efektyvesni, nes 6 GB RAM lustas sunaudoja 20% mažiau energijos nei standartinis 4 GB. Tiesa, kuriame modelyje šie naujieji lustai bus integruoti dar nepranešama, tačiau greičiausiai jie paruošti kitais metais pasirodysiančiuose Galaxy S7 Edge telefonuose.

Grįžkime dar prie Galaxy Note 5, kurio nepamatysime Europoje ir Lietuvoje, nebent pirktume tiesiai iš JAV ir Kinijos el. parduotuvių. Prie jo galima prijungti štai tokią fizinę klaviatūrą.

Kyla klausimas – ar mes vis dar taikomės į senesnius vartotojus, kuriems virtuali klaviatūra vis dar neįkandamas reikalas? Per pastaruosius 5 metus verslo segmentas išmoko naudotis įvairiomis programėlėmis ir klaviatūra ekrane. Neatrodo, kad Samsung Galaxy Note 5 būtų skirtas senjorams, kuriems fizinė klaviatūra yra kur kas patogesnė.

Samsung išmanieji telefonai Lietuvoje yra vieni populiariausių, tačiau, jei ir toliau išliks tokios aukštos kainos, ši situacija gali pasikeisti. Juk lietuviai vis dar prisimena ir jaučia nostalgiją Nokia telefonams, o suomiai netrukus gali paleisti C1 flagmaną su Android 6.0 Marshmallw OS ir taip sujaukti Lietuvos išmaniųjų telefonų rinką.

Komentarai