Baldai mažam butui: ką siūlo interjero specialistai?

nestandartiniai baldai
Nors mažas butas yra jaukus ir praktiškas pasirinkimas, susidoroti su jo interjero sprendimais – itin rimta ir atsakinga užduotis, reikalaujanti profesionalaus dizainerio pagalbos. Jei norite, kad ši erdvė būtų ne tik stilinga, bet ir funkcionali bei praktiška, turite gerai pagalvoti, kokius baldus rinksitės, kaip išdėlioti buitinę techniką ir kokiais aksesuarais puošti namus. Profesionalūs dizaineriai teigia, kad čia neišsiversite be nestandartinių baldų ir kompetentingo baldininko pagalbos.

Pasisemkite idėjų!

Visų pirma turite nuspręsti, kokio stiliaus interjeras atitiks jūsų išsikeltus lūkesčius. Nebijokite eksperimentuoti – mažos erdvės būstas gali įgyvendinti pasirinkto dizaino viziją ir visai nesvarbu, ar domitės modernizmu, ar pirmenybę skiriate klasikinėms idėjoms. Jei norite pasisemti minčių, apsidairykite baldų salonuose ir pavartykite interjero žurnalus, tačiau nepamirškite, kad, greičiausiai, standartinių išmatavimų baldai, t. y. masiškai gaminama produkcija, jūsų namams netiks – kad funkcionaliai išnaudotumėte gyvenamąjį plotą, jums bus reikalingi nestandartiniai baldai.

Erdvė ties lubomis

Praktika rodo, kad įrengiant nedidelės erdvės namus, dažniausiai pamirštama erdvė ties lubomis. Pasikalbėkite su baldininku ir nepamirškite, kad aukštos spintos ir sekcijos, palubėje montuojamos spintelės gali padėti efektyviai išnaudoti gyvenamąjį plotą – čia galėsite laikyti rečiau naudojamus buities prietaisus ir kitus daiktus. Funkcionalumą užtikrins baldai, turintys daug atskirų stalčiukų ir lentynų – tai vienas efektyviausių sprendimų daiktų komplektavimui.

Multifunkciniai baldai ir stumdomos sistemos

Vienas novatoriškiausių pasirinkimų – kelių funkcijų baldai, atitinkantys individualius gyvenamosios erdvės poreikius, pvz., sulankstomas stalas gali būti pritaikomas tiek kasdienių pietų metui, tiek susitikimams su draugais, sienoje montuojama lova padės išspręsti darbo kambario ar vaikų žaidimų erdvės klausimą, sulankstomos kėdės – būtinų, tačiau kasdien nenaudojamų baldų eksploatacijos rūpesčius. Dizaino specialistai ypatingą dėmesį skiria stumdomoms spintų durims, kurios padeda spręsti ne tik vizualines, bet ir funkcines erdvės planavimo problemas – stumdomos durys gali būti montuojamos ir neįprastose erdvėse, pvz., po laiptais. Šios sistemos, priešingai nei tradicinės varstomos durys, nereikalauja papildomo ploto durų atvėrimui. Be to, modernios ir patikimos konstrukcijos užtikrina sistemų ilgaamžiškumą ir saugo nuo pirštų prisivėrimo.

Spalviniai sprendima

Jei norite vizualiai padidinti būstą, nepamirškite, kad svarbų vaidmenį atlieka ne tik baldų konstrukcijos, bet ir spalvų paletė. Mažam būstui rekomenduojami šviesūs tonai, optiškai didinantys gyvenamosios erdvės plotą. Jei norite, kad kambarys atrodytų aukštesnis, rinkitės dryžuotą sienų apdailą. Nepamirškite pagalvoti ir apie veidrodžius, kurių atspindžiai siejami su erdvesnių namų įvaizdžiu. Vienas universaliausių sprendimų – spintos stumdomomis veidrodinėmis durimis.

Komentarai