Faneruotos durys interjere – privalumai ir trūkumai

faneruotos durys
Išskirtinio lietuvių dėmesio sulaukiančios faneruotos durys gali būti derinamos tiek prie klasikinio, tiek prie modernaus interjero. Svarbiausia – atrasti konkrečiam būstui tinkantį modelį. Faneruotos konstrukcijos – tai skydinės durys, padengtos įvairių rūšių medienos lukštu. Durys gali būti gaminamos iš ąžuolo, raudonmedžio, uosio, beržo, klevo, vyšnios ir kitos medienos. Konkretus pasirinkimas priklauso nuo bendrosios būsto atsmosferos, dominuojančių spalvų ir architektūrinių sprendimų.

Pirkėjai gali rinktis universalias faneruotų durų konstrukcijas arba pateikti individualius gamybos užsakymus. Durys gali būti standartinių ir nestandartinių išmatavimų. Priklausomai nuo konkrečių pirkėjų norų, šios konstrukcijos gali būti vienverės ir dviverės, turėti viršlangius ar šoninius langus. Be to, naujosios gamybos technologijos leidžia realizuoti pasirinkto dizaino idėjas. Durys gali būti įstiklintos arba aklinos. Stiklintos konstrukcijos gaminamos, panaudojant įvairių rūšių stiklus. Tinkamai parinkti dizaino sprendimai leidžia realizuoti pasirinkto interjero viziją. Jei norite priimti racionaliausią sprendimą, siūlome pasitarti su dizaino profesionalais, kurie padės parinkti konkrečiam būstui tinkančias konstrukcijas. Vienas esminių faneruotų durų privalumų – aukšti atsparumo rodikliai ir durų ilgaamžiškumas. Aukštos kokybės produkcija tarnaus ne vienerius metus ir džiugins nesikeičiančia estetika.

Nors dažniausiai faneruotos durys rekomenduojamos butui, šis sprendimas tinkamas ir komercinėms patalpoms ar biurui. Paprastai durys užpildomos pilnaviduriu užpildu – garso izoliacine plokšte arba mediniais tašeliais. Priklausomai nuo individualių pageidavimų, durys gali atitikti tiek klasikinio, tiek modernaus stiliaus reikalavimus. Jos taip pat gali būti lakuojamas bespalviais rūgštiniais, akriliniais arba poliuretaniniais lakais. Natūralus lukštas pabrėžia medienos grožį, o plačios medienos pasirinkimo galimybės leidžia realizuoti pasirinkto interjero viziją.

Vertinant faneruotų durų trūkumus dažniausiai kalbama apie kiek griežtesnę modelių standartizaciją, t. y. sunkiau įgyvendinti itin novatoriškus modelių sprendimus. Apie subtilesnę estetiką ir didesnį saugumą kalbama tuomet, kai pasirenkamos originalaus dizaino rankenos, individualūs durų mechanizmai, fiksatoriai, vyriai. Ekspertai primena, kad lygindami šias duris su masyvo konstrukcijomis, turime pripažinti, kad faneruotos durys negali pasigirti aukštais ekologiškumo rodikliais, tačiau jų priežiūra reikalauja tokių pačių pastangų, kurių reikia ir tinkamai masyvo durų eksploatacijai.

Kad būtumėte tikri durų kokybe ir ilgaamžiškumu, rinkitės rinkoje vertinamus durų gamintojus ir pardavėjus. Siūlome pasidomėti, ar jūsų pasirinktoje bendrovėje teikiamos papildomos paslaugos, pvz., durų atvežimas ar montavimas. Nepamirškite paklausti, kokių valymo priemonių reikalauja konkrečios faneruotų durų konstrukcijos. Primename – durų ilgaamžiškumą lemia ne tik gamybinių medžiagų kokybė, bet ir tinkama durų priežiūra.



Komentarai