Pirmas kreditas nemokamai neturėtų būti imamas trumpam laikotarpiui

pirmas kreditas nemokamai
Kiekvienam naujam klientui pirmas kreditas nemokamai siūlomas daugelyje bendrovių, bet vartotojams iškart nereikėtų dėl to apsidžiaugti, nes ne visuomet viskas yra taip aišku kaip vaizduojama. Dažniausiai kredito bendrovės net nepaaiškina klientams kuo naudingi tokie pasiūlymai, taip pat nepabrėžiama kokios pasekmės laukia, jeigu skola nebus grąžinta po to nemokamo laikotarpio. Įprastai reikėtų išskirti du nemokamų kreditų tipus. Vienas yra naudingesnis, o kitas – gana žalingas. Vartojimo kreditus pirmiausia reikėtų rinktis pagal siūlomą grąžinimo terminą. Jeigu kažkuri bendrovė siūlo pirmą kreditą nemokamai, tai žiūrėkite, kad būtų siūloma galimybė grąžinti tą paskolą per ilgesnį laiką, o ne per vieną ar porą mėnesių.

Bene blogiausias pasirinkimas būtų imti trumpalaikį nemokamą kreditą. Būtent šios paskolos yra kiek žalingos, jų nori nusikratyti ir vyriausybė, nes būtent jos kelia didžiausias problemas dėl grąžinimo. Apibendrinant trumpalaikius kreditus, reikėtų žinoti bene svarbiausią faktą – jūs visą skolą turėsite grąžinti per mėnesį, du ar tris, priklausomai koks taikomas trumpalaikio kredito grąžinimo terminas. Kai kurios bendrovės pabrėžia, kad nemokamas laikotarpis gali būti taikomas net iki trijų mėnesių. Bet, praėjus tiems trims mėnesiams, susidaro gana didelė suma – tokia, kokią pasiskolinote. Jums tą sumą reikia grąžinti vienu mokėjimui, o Lietuvoje tokių vartotojų, kurie galėtų iškart grąžinti didelę sumą, nėra labai daug.

Jeigu asmuo pagal sutartą terminą negali grąžinti visos trumpalaikio kredito sumos, jam yra pasiūloma kita galimybė – atidėti įmokos dieną. Čia atsiranda vienas minusas – už ačiū pratęsti termino nenori nei viena kredito bendrovė, todėl iš jūsų bus pareikalautas pratęsimo mokestis. Liūdniausia ta, kad tas pratęsimo mokestis yra didelis. Jį sumokėjus, vartotojas atideda grąžinimo dieną mėnesiui, todėl per 30 dienų jis turi surinkti visą paskolos sumą. Atėjus pratęsimo dienos pabaigai, dažnai klientas nebūna surinkęs visos sumos ir toliau sumoka pratęsimo mokesčius. Jis tokiu būdu moka kol galiausiai įklimpsta į skolas, nes tie mokesčiai bendros sumos nesumažina net ir tuo atveju, kai tie jie būna gana dideli.

Būtina vengti trumpalaikių kreditų gerai jais nepasidomėjus.

Komentarai