Auto nuomos paslaugos Vilniuje

Didelis miestas turi tam tikras paslaugas, be kurių negali apsieiti gana nemažai miesto gyventojų ir svečių. Pavyzdžiui, tokiame nedideliame mieste kaip Šilalė, Kupiškis, Lazdynai ar Naujoji Akmenė automobilių nuoma nėra labai paklausi. Nedideli atstumai, mažai žmonių, kurie ilgesniam laikui turi atsisveikinti su savo nuosavu automobiliu, paliktu remontui, sukuria tokią situaciją, kai nuomotis nieko nereikia. Kitas momentas yra žmonės, pažįstami, draugai, kurie gali paskolinti ar asmeniškai išnuomoti automobilį. Galbūt dėl to auto nuomos paslaugos Vilniuje yra paslauga, kuri yra labai populiari, o mažesniuose miestuose apie tai niekas net rimtai nesusimąsto.

Kuo gi ypatingos auto nuomos paslaugos sostinėje? Pirmiausiai reiktų pasakyti, kad jos nėra kažkuo kitokios ir Kaune ar Klaipėdoje. Vilnius yra gana platus miestas. Nuo vieno jo galo iki kito yra 30-40 kilometrų. Kartais ribos išnyksta ir netikėtai atsiduri Vilniaus rajone, kokiame kaime, kuris iš tiesų yra vos ne viduryje miesto. Tokiu atveju pagrindinis transportas važinėja 50-70 km atstumu.

Čia ir prasideda logiškas atsakymas, kodėl auto nuomos paslaugos šiame mieste yra tokios aktualios. Jei jūsų darbas išvežioti po visą miestą siuntinius į įmones, to tikrai nepadarysite išsikvietę taksi. Skaitiklis gali prisukti 50-100 eurų, nes reikia įtraukti ir stovėjimo laiką. Tai neefektyvu. Dėl to nuomotis automobilį čia yra kur kas paprasčiau. 30 eurų parai – tokia kaina yra už ekonominį nedidelį automobilį, kuriuo kuo puikiausiai dviese galima apvažinėti visą miestą skersai ir išilgai. O gal vertėtų pagalvoti apie elektrinio automobilio nuomą? Vilniuje veikia net kelios auto nuomos bendrovės, kurios siūlo elektrinių automobilių nuomą. Elektriniai automobiliai gali važinėti autobusų juosta, taip pat stovėjimas miesto centre jiems yra nemokamas. Taip, mokėti nereikia nieko, tiesiog randate vietą ir pasistatote. Nebent tai privačios uždaros stovėjimo aikštelės su kelio užtvarais (šlagbaumais).

Kitas momentas, būdingas šiai rinkai, yra kaina. Ji nėra labai didelė. Kai dėl klientų varžosi daugiau nei 100 įmonių, nori nenori reikia dirbti konkurencingomis kainomis. Tai puikus argumentas derintis dėl ilgesnės nuomos kainos. Keletas eurų nuolaidos dar niekam nepakenkė.

Automobilius nuomoja trijų rūšių subjektai:

1. Didelės tarptautinės kompanijos, veikiančios visame pasaulyje;

2. Vietinės vidutinės ir smulkios autonuomos bendrovės;

3. Privatūs asmenys, turintys daugiau nei vieną automobilį, ar nuolatos keliaujantys ir taip „įdarbinantys“ savo transporto priemonę.



Rinkitės! Be automobilio Vilniuje – kaip be rankų...