Paskolų refinansavimas internetu. Ar viskas vyksta greitai?



Yra daugybė būdų sumažinti skolas, bet paskolų refinansavimas internetu yra vienas dažniausiai pasirenkamų variantų, kuris nepriverčia sugaišti daug laiko. Viskas yra labai paprasta netgi tiems, kurie šia paslauga ketina pasinaudoti pirmą kartą. Jums tik reikia pasižiūrėti ar kredito paraiškoje nurodėte teisingus duomenis ir tiek. Galiausiai, pateikus paraišką, laukite atsakymo. Tolimesnė tvarka nurodoma kreditorių interneto svetainėse. Galvojantiems, kad paskolų refinansavimas lengvai prieinamas visiems, siūloma plačiau pasidomėti teisės aktais bei tvarka, nes tikrai ši paslauga nėra skirta neatsakingiems asmenims.

Paskolų refinansavimas internetu, kaip ir visos kitos finansinės paslaugos, turi būti suteikiamas tik tokių kreditorių, kurie turi reikalingas licencijas verstis šia veikla. Refinansavimo kreditus gali suteikti tik tokios įmonės, kurios yra įtrauktos į viešą vartojimo kredito teikėjų sąrašą. Tiesiog, licencijas išduoda Lietuvos bankas. Tad, jeigu galvojate, kad paskolų refinansavimas internetu siūlomas ir privačių asmenų, vadinasi labai klystate. Tai įmonės, o fiziniai asmenys tokių kreditų negali teikti dėl įstatymų keliamų draudimų.

Kaip bebūtų, refinansavimas yra paslauga, kuriai reikia atsakingumo. Klientams, galvojamiems apie paskolų perkėlimą į kitą įmonę, būtina įsitikinti, kad pasiūlyme nurodytos mažesnės palūkanos. Įsivaizduokite, kokia būtų nauda skolintis iš naujo už didesnes palūkanas tam, kad padengtumėte senas skolas? Nebūtų jokios naudos, būtų tik nuostoliai. Dabar daugeli bendrovių palūkanų normą nurodo atkreipdamos dėmesį į pasirinktą terminą. Kuo jis ilgesnis, tuo didesnė tikimybė, kad palūkanos bus mažos, o taip pat ir įmokos neturėtų būti labai jau didelės. Aišku, kiekviena bendrovė pasižymi skirtingais niuansais.

Paskolų refinansavimas internetu jokių būdu neturėtų būti pasirenkamas atmestinai. Pasiūlymai, kuriuos pateikia fiziniai asmenys, turi būti atmetami, nes nemaža tikimybė, kad tai gali būti sukčiai. Neretai jie prašo kažkokių mokesčių neva už kreditingumo vertinimą, tačiau gavę tuos mokesčius, jokių patikrinimų nedaro ir tiesiog pateikia neigiamą atsakymą. Tad, būtinai venkite kreipimosi į neaiškius fizinius asmenis.

Dabar refinansavimui skirtos paskolos yra labai pigios ir naudingos, tačiau gausite naudos iš tokios procedūros – priklauso nuo jūsų pačių pasirinkimo.