Ekologiškos maisto dėžutės patarimai ir gudrybės


Maisto, gėrimų ir restoranų pramonė yra rinka, kurią labai veikia tendencijos ir vartotojų poreikiai. Daugėjant žmonių, užsisakančių maistą internetu, auga ir susirūpinimas dėl tvarumo ir maisto pristatymo poveikio aplinkai.

Dviem iš trijų vartotojų labiau nei prieš 5 metus rūpi tvarios maisto pakuotės. Net 66 proc. visų vartotojų mokės daugiau už aplinkosauga besirūpinančių prekių ženklų produktus, iš kurių pusė yra pasirengę mokėti daugiau už tvarią maisto pakuotę.

Neišvengiama tiesa ta, kad pasaulio vandenynus užpildo tūkstančiai tonų plastiko, todėl ekologiškų ir tvarių pakuočių poreikis - ypač maisto pristatymo rinkoje - yra didelis.

Restoranai, pasirengę žengti papildomą žingsnį, ne tik išsiskirs iš savo konkurentų, bet ir visiškai naujas klientų segmentas yra pasirengęs palaikyti tas įmones, kurios parodo, kad yra pasiryžusios keistis.

Maži pokyčiai, didelis poveikis


Nors suprantama, kad visiškai naujos pakavimo medžiagos nebus įdiegtos per vieną naktį, yra keletas greitų laimėjimų, kuriuos kiekvienas restoranas, teikiantis pristatymo ar išvežimo paslaugas, gali įgyvendinti per trumpą laiką:

Nustokite automatiškai dėti saujas kečupo, sojų padažo ar kitų prieskonių pakelių į maisto išsinešimui. Geriau pasiteiraukite kliento, ar jam apskritai reikia prieskonių, ir, jei reikia, naudokite juos urmu.

Restoranai dažnai į savo tiekiamą maistą įtraukia (plastikinius) indus, šiaudelius ir servetėles. Klientams, kurie jūsų patiekalus valgo namuose, visų šių papildomų daiktų tikrai nereikia.

Pašalinkite bet kokią perteklinę pakuotę ar įpakavimą. Užuot įdėję patiekalą į maistą tada įvynioję jį į foliją, kad jis būtų sandarus, ir galiausiai įdėję į (plastikinį) maišelį, paklauskite savęs, ar tai tikrai būtina, kad patiekalas išliktų laivo formos, ar neperlenkėte lazdos.Gal jei būtų naudojamos sandarios ir ekologiškos maisto dėžutės viskas būtų lengviau ir sveikiau gamtai?

Jūsų maistas buvo užsakytas internetu, o tai reiškia, kad jūsų klientai rado jūsų meniu internete - arba bent jau tikimės, kad taip nutiko! Į pristatomą maistą nereikia dėti popierinio meniu.

Kitas žingsnis


Didėjant ekologiškumui atsiranda daugybė naujovių, kuriomis siekiama mažinti atliekų kiekį ir kurti perdirbamas, daugkartinio naudojimo, biologiškai skaidžias ir kompostuojamas maisto dėžutes, pakuotes.

Jūsų restoranas turėtų apsvarstyti galimybę pakeisti plastikines, polistireninio putplasčio ir polistireno pakuotes ekologiškomis alternatyvomis, kurių jau yra rinkoje.

Komentarai