Laidojimo namai Vilniuje: kaip išsirinkti?


Didmiesčiuose paslaugų pasirinkimas visuomet yra platesnis nei mažesniuose miestuose. Taip yra ir su laidojimo paslaugomis. Mažesniame miestelyje laidojimo paslaugos tiekiamos vietinių žmonių ir pasirinkimo retai yra. Tuo tarpu laidojimo namai Vilniuje yra ne vieni, tad rinktis yra iš ko. Tačiau kaip žinoti, kas teikia geriausias paslaugas ir pagal ką rinktis laidojimo namus?



Patogi vieta

Vienas paprasčiausių būtų išsirinkti laidojimo paslaugas, yra ieškoti Jums patogioje vietoje veikiančios įmonės. Ypač, jeigu atsisveikinimas su artimuoju truks ne vieną dieną. Tuomet geriausia rinktis laidojimo namus, kurie yra netoli namų. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad laidojimo namai nebūtų per toli nuo kapinių, kuriose bus organizuojamos laidotuvės. Vilnius – didelis miestas. Todėl reikėtų apgalvoti laidotuvių procesijos kelią. Pavyzdžiui, būtų labai nepatogu vykti iš vieno miesto krašto esančių laidojimo namų į kapines, kurios yra kitame miesto krašte. Didelė tikimybė, kad procesija labai užtruks ar net pateks į kamščius ar eismo įvykius.



Paslaugos ir salės

Rinkitės laidojimo namus pagal tai, kokias paslaugas jie teikia. Pavyzdžiui, ne visi laidojimo namai Vilniuje teikia tokias paslaugas kaip velionio pervežimas kremavimui, palaikų saugojimas ar tiesioginė laidotuvių transliacija negalintiems dalyvauti artimiesiems. Todėl jeigu Jums reikia papildomų paslaugų, kurios nėra įprastos, reikėtų iš anksto apie tai pasidomėti laidojimo namų darbuotojų.



Taip pat labai svarbu įvertinti ir tai, kokios yra šarvojimo salės konkrečiuose laidojimo namuose. Reikėtų rinktis tik tuos laidojimo namus, kuriuose įrengtos šiuolaikiškos ir tinkamai vėdinamos šarvojimo salės Vilniuje. Lietuvoje vyrauja tradicija, jog šarvojimas rengiamas dvi dienas, o trečiąją dieną velionis yra laidojamas. Dažnai artimieji prie karsto praleidžia visą šį laiką, todėl svarbu, kad šarvojimo salė būtų pakankamai erdvi ir tinkamai vėdinama. Taip pat reikėtų pasidomėti, ar šalia yra poilsio kambariukas, kuriame būtų galima atsikvėpti ir pailsėti.



Atsiliepimai ir rekomendacijos

Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kokios yra kitų klientų patirtys. Jeigu Jūsų pasirinkti laidojimo namai Vilniuje teikia kokybiškas paslaugas, apie tai bus rašoma atsiliepimuose ir rekomendacijose. Taip pat verta pasidomėti savo aplinkoje, kokiomis paslaugomis panašioje situacijoje naudojosi jie. Organizuojant laidotuves geriausia rinktis patikimą paslaugų tiekėją, kad pavyktų išvengti nemalonių situacijų ir taip sudėtingu laikotarpiu.

Komentarai