Kaip rinktis drabužius vaikams

Drabužiai vaikams turi tenkinti 3 kriterijus. Šie kriterijai yra – būti komfortiški, lengvai prižiūrimi, atitikti madą. Komfortas yra vienas svarbiausių vaikiškų drabužių kriterijų. Komfortą labiausiai apibrėžia audinys. Dauguma mažylių rūbelių yra gaminami iš medvilnės. Nereikia apsigauti, nes medvilnę galima apdirbti daugelių būdų ir kuo apdirbimo procesas sudėtingesnis ir įmantresnis tuo malonesnis pojūtis, kai kūnas liečiasi prie rūbo. Daugumos medvilninių rūbų kaina ir priklauso nuo to, kiek buvo įdėta pastangų ir laiko apdirbant audinį. Kad vaikas jaustųsi patogiai svarbu, kad drabužis būtų pakankamai erdvus ir neaptemtas. Nerekomenduojama vaikams leisti dėvėti rūbų, kurie yra per dideli. Tai tikrai nepridės mažyliams komforto.

Antras vaikiškų drabužių kriterijus yra lengva priežiūra. Šiuo atveju rekomenduojama rinktis šviesių spalvų rūbelius. Nereikia bijoti purvo ar maisto dėmių, nes dabartiniai skalbimo milteliai labai lengvai jas pašalina net ir neaukštoje temperatūroje. Šviesių spalvų pasirinkimas garantuoja, kad dėvimas rūbas saulėje neįkais, o skalbiamas nedažys kartu skalbiamų drabužių. Išskalbus rekomenduojama rūbus džiovinti natūralioje saulės šviesoje. Išdžiovintus rūbus būtina išlyginti.

Renkantis drabužius vaikams būtina atkreipti dėmesį ir į madą. Juk ne veltui Holivudo žvaigždės savo atžalas rengia vardiniais rūbais. Taip pat yra blogo skonio požymis jeigu jūsų vaikai aprengti tokiais rūbais, kurie mados požiūriu stipriai atsilieka nuo jo tėvelių drabužių. Labai gražiai žiūrisi mažyliai, kurie apsirengę panašiai kaip tėvai. Mažos mergaitės, kurioms mama yra pati gražiausia ir didžiausias autoritetas, visada norės atrodyti kaip mama. Todėl rūbai parinkti pagal mamytės spalvinę gamą arba sukirpimą bus patys mėgstamiausi jūsų mažųjų princesių. Tėvai, kurie žaidžia su berniukais judrius žaidimus gali puošti savo atžalas mėgstamų futbolo komandų marškinėliais arba džemperiais su jų mėgstamų roko grupių pavadinimais. 

Komentarai