Koks greičiausias būdas įsteigti įmonę?

Šiais laikais žmonės mėgsta taupyti laiką ir nori įvykdyti savo tikslus greitai ir sklandžiai. Kiekvienas jaunas verslininkas yra pilnas ambicijų, tačiau turi mažai patirties. Taigi, naujos įmonės steigimas jam gali būti gana sunkus ir daug laiko užimantis dalykas. Gerai, kad dabar yra profesionalų, kurie gali pagelbėti kiekvienam žmogui, norinčiam įsteigti savo įmonę – vietoj įprasto savaitės arba dviejų savaičių termino, jūs turėsite galimybę įsteigti savo įmonę vos per vieną darbo dieną, o kai kuriais atvejais net gi greičiau.

Ką rinktis: įmonių steigimą ar pirkimą?

Dabar šioje rinkoje yra dvi panašios ir labai populiarios paslaugos: UAB steigimas ir UAB pirkimas. Įmonės steigimas yra visko kūrimas nuo pagrindų: įmonės vardo registracija, buveinės parinkimas ir registravimas, visų naujų dokumentų pildymas ir registravimas. O jeigu nuspręsite nusipirkti jau egzistuojančią, bet dar savo veiklos nepradėjusią įmonę, tuomet galėsite sutaupyti šiek tiek laiko, kadangi daugumos iš šių formalumų nereikės. Žinoma, reikės pakeisti kai kuriuos įmonės duomenis, kadangi pasikeis savininkas ir galbūt buveinės adresas, tačiau jums nereikės laukti, kol registrų centras šią informaciją pakeis – turėsite galimybę vos tik nusipirkę įmonę jau pradėti savo sėkmingą verslą.

Tačiau, įmonės steigimas taip pat nėra lėtas procesas, jeigu pasirenkate bendradarbiauti su įmonių steigėjais, kurie jums gali viską padaryti net per vieną darbo valandą – jie užregistruos jūsų norimą įmonės adresą, paruoš reikalingus antspaudus ir visus svarbiausius įmonės steigimo dokumentus, atstovaus jus notare ir registrų centre, o viskas, ką jums liks padaryti yra tiesiog dokumentų pasirašymas. Taigi, turėsite šansą pradėti savo verslą taip pat greitai. Visgi, jeigu jūs turite konkrečių norų dėl įmonės pavadinimo ir buveinės adreso, tuomet geriau pradėti naujos įmonės veiklą, negu kad pirkti jau egzistuojančią. Kainos atžvilgiu, viskas yra labai panašu. Jeigu nuspręsite registruoti naują įmonę internetu, tuomet jums tai kainuos 899 Lt, tiek pat kiek ir įmonės pirkimas su 10 000 įstatiniu kapitalu. O jeigu nuspręsite, kad dokumentus norite pasirašyti notaro biure, tuomet jums kainuos šimtu litų brangiau, tačiau tai tikrai apsimoka, nes imantis įmonių steigimo patiems, tai greičiausiai kainuos gerokai daugiau.

Taip pat reiktų turėti omenyje, kad įmonių steigimo profesionalai gali jums pasiūlyti nemokamų konsultacijų įmonės steigimo ir buhalterinės apskaitos klausimais, tad galėsite pradėti savo verslą sėkmingai ir jau iš karto turėsite patikimų ir į ilgalaikę naudą žiūrinčių partnerių.

Komentarai

  1. Naujų įmonių kūrimas tikrai nėra lengvas ir paprastas procesas. Galimybė įsigyti jau egzistuojančią įmonę gali palengvinti tam tikrus laiko ir finansinius kaštus.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą