NunnaUuni muilo akmens židinių išskirtinumai

Muilo akmens židiniai yra išskirtiniai savo konstrukcija, nes dažniausiai neturi ketaus ugniakuro. Pagrindinė metalinė detalė yra tik durelių rėmas, arba orkaitė, kuri montuojama jau papildomai priklausomai nuo modelio. Vieni iš pasaulinių lyderių, gaminančių itin kokybiškus ir ilgaamžius muilo akmens židinius yra NunnaUuni. Kadangi ši suomių kompanija nėra vienitelė, gaminanti šiuos įstabius židinius, reiktų pabrėžti pagrindinius tris NunnaUuni muilo židinių išskirtinumus.

1.      Mamuto akmuo. NunnaUuni muilo židinius gamina iš ypatingo akmens. Jis vadinamas Mamuto akmenimi. Šiame akmenyje yra itin daug minkšto mineralo talko, kuris turi ypatingas šilumos laikymo savybes. Mamuto akmuo yra kasamas būtent tame pačiame mieste, kur įsikūrusi NunnaUuni gamykla. Mamuto akmuo ypatingas tuo, kad išlaiko dideles temperatūras ilgą laiką. Taip pat gali būti nuolatos kaitinamas ir atvėsinamas ir dėl to nesubyra, kaip kiti akmenys. Mamuto akmenį NunnaUuni mokslininkai tyrė ne vienerius metus, jo šilumos išlaikymo savybės stebina iki šiol – akmuo gali būti kaitinamas iki 1400 laipsnių temperatūros ir atvėsinamas vandeniu daugybę kartų. Dėl to darosi dar tvirtesnis, o ne suyra. Akmuo šilumą palaiko tolygiai, todėl šis akmuo itin tinkamas židinių gamybai.
2.      „Auksinė liepsna“ (Golden Fires). Šią technologiją išrado ir užpatentavo NunnaUuni inžinieriai. Technologijos esmė – degimo temperatūra. Degimo kameroje palaikoma 1200 laipsnių temperatūra, todėl mediena sudeginama itin efektyviai, nelieka ir suodžių, kurie mažina šilumos pralaidumą ir teršia aplinką. Kadangi suodžiai sudega, ugniakuras lieka švarus, be to nejaučiamas degimo kvapas, į patalpą nepakliūna kenksmingos degimo medžiagos, kurios kenkia žmonių sveikatai. „Auksinės liepsnos“ technologija pasižymi ir taupumu, nes mediena sudeginama efektyviau, jos reikia mažiau, taip pat lieka mažiau pelenų. Kodėl „auksinė liepsna“? 1200 temperatūros liepsnos spalva yra ryškiai oranžinė, primenanti auksą, todėl taip ir pavadinta.
3.      Jauki šiluma. Šiluma – tai tam tikro ilgio bangos, kurias skleidžia šilumos šaltinis. Žmogaus organizmas į skirtingas šilumos bangas taip pat reaguoja skirtingai – vienos yra priimtinesnės, kitos gali ir pakenkti. NunnaUuni muilo akmens židiniai skleidžia tokio ilgio bangas, kokias skleidžia saulė. Dėl to ši šiluma yra ypač priimtina žmogaus organizmui, o kai kuriais atvejais gali būti naudojama ir gydymui. Šiluma NunnaUuni židiniuos išsilaiko iki 24 valandų, priklausomai nuo židinio modelio, todėl šiluma lepintis galima dar ilgai ir po to, kai židinys užgęsta. Toks efektyvumas pasiekiamas mamuto akmens ir unikalios „Auksinės liepsnos“ technologijos dėka.

Apie NunnaUuni


1982 metais Nunnanlahden miestelyje Šiaurės Karelijoje buvo įkurta Nunnanlahden Uuni Oy įmonė, kuri pradėjo gaminti židinius iš Mamuto akmens (MamuttiStone). Ją įkūrė Juhani Lehikoinenas – antros kartos akmens židinių meistro sūnus. Jo tėvas ir senelis nuo seno statė muilo akmens židinius, todėl jaunas ir energingas vadovas turėjo pakankamai žinių ir patirties, kad sukurtų pasaulinį pripažinimą pelniusius gaminius ir užpopuliarintų muilo akmens židinius Suomijoje ir visame pasaulyje. 2007 metais dukterinė įmonė NunnaUuni Oy perėmė gamybą, pardavimus ir rinkodarą į savo rankas ir dabar yra viena didžiausių muilo akmens židinių gamintojų pasaulyje. Viena iš pagrindinių įmonės veiklų buvo ir tebėra moksliniai tyrimai. Įmonei priklauso daugiau nei 60 patentų, todėl į tyrimus investuojama itin daug resursų, o tai leidžia kompanijai būti lydere muilo akmens židinių rinkoje.

Šiuo metu NunnaUuni gamina per 100 skirtingų modelių muilo akmens židinių. Daugiau nei 500 prekybos partnerių visame pasaulyje padeda realizuoti šiuos unikalius židinius visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje.


NunnaUuni muilo akmens židinių asortimentą ir kainas rasite mūsų kataloge.

Komentarai