Kuo naudinga dumperio nuoma?

Statybininkai žino - nors viską galima padaryti rankomis, kaip senovėje, mechanizmai gali kelis kartus palengvinti atliekamą darbą. Pabandykite visą dieną pavežioti žvyrą, skaldą, cemento ar tinko maišus po keliasdešimt metrų ir vakarop rankų bei nugaros nebejausite. Kam toks vargas? Ypač, kai yra toks prietaisas, kaip dumperis. Tai karutis su varikliu, skirtas sunkiems kroviniams vežioti sunkiai prieinamose vietose. Toks prietaisas gali pagelbėti ir prie namų lyginant veją, tvarkant statybines šiukšles. Bet ar būtina jį nusipirkti? Juk galima ir dumperio nuoma.

Kuo gi naudinga ta dumperio nuoma?

Tai pakankamai aktualus klausimas. Kadangi šie įrenginiai gali gerokai palengvinti tam tikrų darbų atlikimą. Tačiau jie kainuoja pakankamai nemažai. Todėl tikrai ne kiekvienas norės investuoti kelių tūkstančių Eurų, bent jau tokia būtų minimali suma, dėl vieno ar kito darbo. Tuo labiau, jeigu tai nėra kasdien naudojamas įrenginys. Tokiu atveju žymiai ekonomiškiau būtų jį tiesiog išsinuomoti. Kadangi galima tą padaryti vos nuo kelių dešimčių Eurų už parą. Aišku, galutinė suma priklauso tiek nuo konkretaus pasirinkto modelio, tiek ir nuo jį nuomojančios įmonės bei nuomos termino. Tačiau bet kuriuo atveju tai leis išvengti didesnių išlaidų.

Kiek praktiškas toks variantas?


Šis sprendimas tampa vis dažnesnis. Net jeigu įrenginiai naudojami ir ne vieną kartą. Kadangi tuomet juos įsigyti vis tiek reikės nemažų investicijų. Tačiau dumperio nuoma gali padėti išspręsti ir kitą problemą. Kadangi šis gaminys pakankamai nemažas, todėl reikia turėti ir atitinkamą vietą jį saugiai laikyti, kol nėra naudojamas. O pasinaudojus nuoma dėl to rūpintis nereikės. Lygiai taip pat kaip ir visais techniniais niuansais, su kuriuos tenka susidurti turint nuosavą įrangą. Todėl dažnu atveju, jeigu tai nėra kasdienis darbo įrankis, daug geriau būtų jį paprasčiausiai išsinuomoti tuomet, kai jo tikrai reikia. Tuo labiau, kad daugumai to prireikia ne taip jau dažnai.

Kokį variantą pasirinkti?


Yra pakankamai skirtingų modelių, kurie gali padėti atlikti tą patį darbą. Tačiau jų funkcionalumas bei pajėgumas labai skiriasi priklausomai nuo pasirinkto varianto. Todėl dumperio nuoma suteikia galimybę rinktis iš kelių skirtingų modelių. Vieni iš jų skirti itin nedėkingoms vietovėms, kur mažas pravažumas. Tokie būtų vikšriniai modeliai, jie nesunkiai įveiks praktiškai visas kliūtis kelyje. Taip pat yra mini variantai, kurie puikiai pasitarnaus paprastesniems kasdieniams darbams, kurių apimtys nėra pernelyg didelės. Todėl renkantis svarbu įsivertinti darbų kiekį, nuo to priklausančius poreikius, ir tuomet jau galima ieškoti geriausio bei tinkamiausio varianto. Svarbi ir maksimali galima apkrova, kuri kiekviename modelyje skiriasi.

Komentarai