Dovanų idėjos: kaip nustebinti sukaktuvininką?

„Ir kas sugalvojo tas šventes?“ – toks klausimas ima kamuoti daugelį, kai pritrūksta dovanų idėjų draugo gimtadieniui, tėvų vestuvių sukaktuvėms, giminaičių vestuvėms ar artėjant kitoms šventėms. Juk nesinori imti bet kokią po ranka pasitaikiusią banalią dovaną ar galiausiai dėti pinigus į voką. Nors pinigai nėra jau tokia bloga dovana, tereikia juos originaliai supakuoti ar neįprastai įteikti.



Kur ieškoti dovanų idėjų?

Pagrindinis dovanų idėjų paieškų šaltinis šiandien, žinoma, yra internetas. Panaršius internete galima ne tik rasti tinkamą dovaną, bet ir vieną kitą idėją, kaip tą dovaną įteikti. Internetas ne tik knibždėte knibžda pačių įvairiausių dovanų idėjų gimtadieniui, draugei, draugui, vyrui, mylimajai ir t.t. Čia apstu ir originalių dovanų nuotraukų, kurias tereikia pamatyti ir štai jau turite dovanos idėją reikiama proga.

Praktiškiems žmonėms – praktiškos dovanos

Ir nustebink kad nori praktišką žmogų, kuriam kiekvienas daiktas ar dovana yra geriausia tada, tai turi bent mažiausią pritaikymo galimybę. Iš kitos pusės, praktiškų dovanų idėjos gali būti net paprasčiau įgyvendinamos.

Tačiau norint nudžiuginti praktišką žmogų, reikėtų artimiau jį pažinoti, žinoti jo pomėgius, mėgstamus laisvalaikio užsiėmimus ar išnagrinėti jo buitį ir stengtis įžvelgti, koks daiktas ar prietaisas palengvintų ar pagyvintų žmogaus buitį.

Pavyzdžiui, mėgstančiam gaminti žmogui puikios dovanų idėjos yra maisto ruošimo reikmenys, rankų darbo medinės lentelės ar mentelės. Vienu daugiau ar mažiau tokiu daiktu virtuvėje – tikrai ne bėda. Anksčiau ar vėliau tokie daiktai tikrai bus panaudoti.

Mielų dovanų idėjos

Mielų ir sentimentalių dovanų „kabliukai“ ir yra pačios dovanų idėjos. Pavyzdžiui, malonu ir dovanoti, ir gauti įrėmintą nuotaikingų nuotraukų koliažą. Tokį nuotraukų koliažą galima dovanoti vaikui aštuoniolikto gimtadienio ar vestuvių proga. Juk įdomu žvelgti į nuotraukas ir matyti, kaip kasmet augo ir keitėsi mažas žmogus, kol tapo suaugusiu.

Valentino dienos, vestuvių sukaktuvių ar pažinties proga mylimam žmogui nesinori dovanoti banalių raudonų širdelių ar kitų niekučių iš prekybos centro. Norisi, kad dovanos idėja būtų pajausta ir realizuota kokia nors forma. Taigi mielos ir meilios dovanos idėja galėtų būti rankų darbo knygelė tokiu pavadinimu: „Penkiasdešimt priežasčių, kodėl tave myliu“. Priežastis, kodėl mylite savo artimą žmogų, galima užrašyti ant kortelių, o jas išdėlioti kaip nors netradiciškai. Pavyzdžiui, dėžutėje su naminiais sausainiais ar kaip nors kitaip. Kiekvienas sprendimas bus unikalus ir taip bus realizuota ne viena puiki dovanų idėja.

Ir praktiška, ir miela, ir skanu

Retai sutinkame žmones, kurie nemėgsta saldumynų. Todėl einant į svečius dažniausiai kartu „keliauja“ ir saldainių dėžutė. O kodėl gi tos dėžutės nepakeitus originalia saldainių kompozicija? Puiki dovanos idėja, ar ne taip? O saldainių kompozicijų juk gali būti pačių įvairiausių. Pavyzdžiui, saldaininis meškiukas, automobilis ar gėlė.

O kaip apsidžiaugtų mažieji sukaktuvininkai gavę dovanų lėlę ar mašinėlę, „sukonstruotą“ iš mėgstamų saldainių. Tokios puikios ir realizuotos dovanų idėjos vaikai tikriausiai ilgai nedrįstų paragauti, o gal net pasidėtų matomoje vietoje, ilgai gėrėtųsi ir visiems didžiuodamiesi rodytų.

Dovanų idėjų ir į prekybos centrą

Ir nebūtinai pirkti, bet tiesiog „susižvejoti“ vieną kitą dovanų idėją. Dažnai apžiūrėjus prekybos centro lentynas, kuriose apstu praktiškų ir kasdien reikalingų daiktų, vienas kitas toks daiktas gali pasitarnauti kaip puiki dovanų idėja, tačiau nebūtinai iš praktiškos pusės. Pavyzdžiui, būsimai nuotakai per mergvakarį galima padovanoti produktų matavimo indą su tokiu palinkėjimu: „Kad iš didelės meilės vyras per greit neužsiaugintų pilvo“.

Taigi pačios dovanojamos dovanos nebūtinai turi būti brangios pinigine išraiška. Svarbiausia – dovanų idėjos!

Komentarai