Sužadėtuvių žiedai su deimantais: ko mes nežinojom?

Natūralu, kad rimtai draugaujanti pora anksčiau ar vėliau nusprendžia įteisinti savo santykius. Tradiciškai pirmąjį žingsnį turi žengti vyras, tačiau modernėjant laikams ar senkant kantrybei nemaža dalis šiuolaikinių merginų pačios ima ir pasiperša. Visgi, sužadėtuvės turi gilias tradicijas ir nerašytas taisykles, kurias vertėtų žinoti. Bet apie viską nuo pradžių.

Juokaujama, kad deimantai – geriausi moterų draugai, o sužadėtuvių žiedai su deimantu dar geresni, tačiau tai nėra tik madingas šių dienų papuošalas. Žiedai jau nuo seno laikomi sužadėtuvių simboliu, kuris atsirado dar tada, kai žmonės atsistojo ant dviejų kojų. Tiesa, tuometiniai žiedai buvo vejami iš šakelių, gaminami iš odos, tik vėliau paplito bronza ir taurieji metalai. Žiedai su deimantais išpopuliarėjo apie 1950 m., kai Amerikiečių kompanija „De Beers“ suorganizavo itin sėkmingą reklaminę kampaniją, po kurios sužadėtuvių žiedai su deimantu išpopuliarėjo ne tik Amerikoje, bet ir visame pasaulyje. Buvo skelbiama, kad žiedai su brangakmeniais simbolizuoja amžiną meilę ir nenutrūkstamą ryšį tarp dviejų žmonių.

Tiesa pasakius, ši idėja nėra nauja, kadangi deimantas visada buvo siejamas su pastovumu, ilgaamžiškumu ir stabilumu. Visgi, juk deimantai vieni kiečiausių ir tvirčiausių mineralų randamų Žemėje.  Tad, nieko nuostabaus, kad sužadėtuvių žiedai ar vestuviniai žiedai su deimantais pasirinko būtent šį prabangųjį akmenį, o auskarai su deimantais dovanojami ilgų gyvenimo metų kartu paminėjimo proga,  juk visada norisi tikėti, kad kažkada įsiliepsnojusi meilė truks amžinai.

Tiesa, kartais mūsų norai neišsipildo ar gyvenimas pasisuka kita linkme, todėl būna atvejų, kai tenka sužadėtuves nutraukti. Tuomet natūraliai iškyla etiketo klausimas: grąžinti sužadėtuvių žiedą ar pasilikti sau? Deja, konkretaus atsakymo į šį klausimą nerasime, viskas priklauso nuo skyrybų aplinkybių, jei mergina nutraukė sužadėtuves – žiedą vertėtų grąžinti, priešingu atveju galima pasilikti sau. Beje, nederėtų pamiršti, kad būna atvejų, kad žiedai su deimantais yra šeimos relikvija ar tradicija perduodama iš kartos į kartą, tada žiedas, nesvarbu, kas ką paliko, privalo sugrįžti pas teisėtą jo savininką.  Visgi, reiktų nepamiršti, kad bet kokie žiedai su deimantais nėra pigūs, jų kaina gali siekti kelis ar net kelias dešimtis tūkstančių, todėl teisingiausia ir gražiausia iš merginos pusės žiedą grąžinti.

Ir galiausiai, kodėl merginos pyksta gavusios briliantą vietoj deimanto? Dažnais atvejais yra galvojama, kad deimantas ir briliantas yra du skirtingi akmenys, žiedai su deimantais ypač vertingi, o štai su briliantais nublanksta prieš deimanto tviskėjimą. Netiesa! Briliantas yra apdirbtas deimantas ir turi ne mažiau nei 57 briaunas, todėl jums labai pasisekė, kad toks žiedelis „nugulė“ ant jūsų piršo. Kita vertus, visai nesvarbu ar žiedai su briliantais, ar su kitais prabangiais akmenimis, svarbiausia, kas slypi po juo: meilė, pagarba ir noras būti amžinai kartu.

Komentarai

  1. O man pavyzdžiui labai gražu vestuviniai žiedai su deimantais. Yapč fainai, kai už kiekvienus bendrus gyvenimo metus yra įdedamas po deimantukas į žiedą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. mano draugei žiedai su brangakmeniais patinka, suprantu ir jos požiūrį, jei jau turėti papuošalą, tai maksimaliai gražų ir puošiantį. gražūs žiedukai traukia mano akį auksostilius.lt, kai reikės išrinkti sužadėtuvėms bus ką veikti..:)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą