Kaip pagerinti anglų kalbos įgūdžius?

Naršant internete labai dažnai galima surasti klausimų apie tai, ką daryti, kad anglų kalba taptų artimesnė, kad būtų lengviau ja kalbėti, rašyti bei jos klausyti. Būdų yra įvairių. Keletą vertėtų aptarti.
Vienas būdų, kuriuos naudojant anglų kalba taps artimesnė, yra angliškų tekstų skaitymas. Žinoma, reikėtų žvalgytis į šiuolaikinius tekstus, nes kokios nors senos knygos gramatine prasme gali tik suklaidinti. Jei atrodo, kad įveikti anglišką romaną kol kas pernelyg sudėtinga, galima pradėti nuo ko nors paprastesnio. Internetas beribis, tad niekas netrukdo atsiversti tinklalapį bet kokia tema. Tik, pavyzdžiui, skaitant apie kompiuterius žodynas taps pilnesnis būtent šios srities žodžių. Kita vertus, bus suvokiama ne tik tai, ką reiškia „processor“ ar „hardware“. Pradėjus skaityti angliškus straipsnius greitai išryškės dažniausiai vartojami žodžiai. Vieną kartą išvertus, vėliau prasmė bus aiški. Žinoma, kyla vienas klausimas. Nejaugi reikės versti visus žodžius, kad anglų kalba parašytą tekstą pavyktų suprasti? Iš tiesų norint suvokti prasmę nebūtina mokėti kiekvieną žodį. Kaip jau minėta, svarbu verstis tuos, kurie trukdo prisikasti iki esmės. Laikui bėgant galvoje esantis bagažas taps pilnesnis, o skaitymo procesas greitesnis ir malonesnis.

Norint išmokti anglų kalbos praverčia ir filmų žiūrėjimas. Jei sunkiai sekasi sugaudyti žodžius, vertėtų pradėti nuo filmų su subtitrais. Lietuviški ar angliški? Lietuviški padės suprasti, ką sako veikėjai, o angliškų dėka bus lengviau susigaudyti, kokie žodžiai tariami. Yra ir kita šio mokymosi proceso pusė – smagiai praleidžiamas laikas, peržiūrimi įdomūs filmai. Ir kas sakė, kad anglų kalba yra tik taisyklių dėjimasis galvon?

Anglų kalbos kursai – dar vienas būdas norint išmokti. Tiesą sakant, tai apima įvairius metodus. Kokie jie, priklauso nuo pačių kursų rengėjų. Kaip tokio metodo privalumą galima įvardyti kontaktą su kitais žmonėmis – šnekėjimas angliškai padeda gerinti įgūdžius. Be to, darbas komandoje motyvuoja. Juk nesinori atsilikti nuo kitų ar tuo labiau būti antroje vietoje.

Anglų kalba išmokstama be didelių vargų. To pasiekiama taikant ir derinant įvairius metodus. Daugeliui pats žodis „mokymasis“ sukelia atmetimo reakciją, nes įsivaizduojamas mokyklos suolas bei nuobodus vadovėlis. Laikas pakeisti stereotipus ir perprasti anglų kalbos subtilybes. Pasitelkus šiuolaikines technologijas tai ne tik patogu, bet ir įdomu.  Pvz anglų kalba su kolibriometodas.lt  išmokstama lengvai ir ne nuobodžiai.

Komentarai