Vairavimo kursai mokykloje ir namuose: geriausio mokytojo paieška

vairavimo kursai
Vairavimo pamokos reikalauja ilgametės instruktoriaus patirties ir mokytojo įgūdžių. Tiesa, vairavimo kursai su profesionaliu instruktoriumi yra gana brangus malonumas, todėl daugelis pradedančiųjų vairuotojų nusprendžia mokytis su šeimos nariu. Nors minėtasis sprendimas padeda sutaupyti, vis dėlto padidėja eismo įvykių tikimybė, todėl prieš priimdami vieną ar kitą sprendimą, neskubėkite ir racionaliai įvertinkite minėtųjų pasirinkimų privalumus ir trūkumus.

Mokymasis su šeimos nariu: privalumai ir trūkumai

Įsigaliojus naujai tvarkai, mokytis vairuoti su šeimos nariu gali ir 17-mečiai, jei yra išlaikę teorijos egzaminą „Regitroje“. Tiesa, nereikėtų pamiršti, kad egzamino rezultatas galioja vienerius metus, o B kategorijos egzaminas „Regitroje“ gali būti laikomas tik sulaukus pilnametystės. Mokyti vairuoti gali tik mažiausiai penkerių metų stažą turintis asmuo, kurį su mokiniu sieja giminystės ryšys. Be to, transporto priemonėje rankinė stabdžio svirtis turi būti įrengta tarp vairuotojo ir keleivio sėdynių (kad nelaimės atveju instruktorius galėtų sustabdyti automobilį).

Šeimos narių vedamos pamokos sparčiai populiarėja. Statistika rodo, kad dažniausiai mokytojais tampa mokinio tėvai, vyresnieji broliai ir seserys. Gana dažnas sprendimas – mokytis su sutuoktiniu. Nors tokios pamokos yra neribojamos laiku ar pinigais (tiesa, negalima pamiršti kuro sąnaudų), vis dėlto minėtieji vairavimo kursai yra rizikingi – paprastai mokytojai neturi atitinkamų įgūdžių ir negali adekvačiai reaguoti į pavojingas situacijas. Be to, šeimos nariai nežino egzamino reikalavimų ir negali tinkamai paruošti mokinio praktiniam vairavimui. Galiausiai, vairavimo įgūdžių neturintis mokinys gali sugadinti transporto priemonę.

Mokymasis su instruktoriumi: privalumai ir trūkumai

Vairavimo kursai su profesionaliu instruktoriumi padeda pasiruošti praktikos egzaminui, išmoko tinkamai valdyti transporto priemonę ir priimti racionalius sprendimus pavojingose situacijose. Kvalifikuotas instruktorius parenka tinkamiausius mokymosi maršrutus, padeda suprasti saugaus eismo taisykles. Be to, instruktorius pastebi visas mokinio klaidas ir pataria, kaip jų išvengti. 
Mokydamasis su instruktoriumi, mokinys mokosi ne tik greičiau, bet ir atsakingiau. Tiesa, negalima paneigti, kad tokios pamokos – gana brangus malonumas, reikalaujantis didelių investicijų. Vis dėlto, nepamirškite – saugumui skirtos investicijos visuomet atsiperka.

Kompleksinės pamokos

Specialistai pataria – mokymasis vairuoti su šeimos nariu turėtų būti pradedamas tik pabaigus vairavimo pamokų kursą su profesionaliu instruktoriumi. Jei norite itin greitų rezultatų, mokykitės su vairavimo mokyklos mokytoju ir skirkite laiko papildomoms pamokoms su šeimos nariu. Taip išmoksite laikytis esminių vairavimo taisyklių ir tobulinsite praktinio vairavimo įgūdžius.

Komentarai

  1. Manau, kad vistiek reikalingos papildomos vairavimo pamokos . Todėl važiavimai su šeimos nariais tikrai reikalingi ir tikslūs norint pasiekti geriausių rezultatų.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą