Vestuvių fotografai dirba ir naktį

Vestuvių fotografai
Naktinė fotografija gali būti labai intriguojanti, kvapą gniaužianti ir, žinoma, seksuali. Šviesos žaismas su tamsa sukuria unikalią atmosferą ir įtraukia viduje esančius žmones, bei daiktus. Kodėl gi nepabandžius naktinės fotosesijos per vestuves?

Vestuvių fotografai stengiasi naktį fotografuoti kuo rečiau. Nepaisant to, kartais natūraliai atsiranda poreikis fotografuoti vakarėlį ir jo svečius. Dažniausiai tenka fotografuoti į kiemą išėjusius svečius, simbolinį jaunosios pagrobimo ritualą (tradicinėse lietuviškose vestuvėse šis paprotys dar gajus), į dangų leidžiamus popierinius žibintus.

Kodėl nesuorganizavus naktinės fotosesijos?

Idėjų naktinei vestuvinei fotosesijai gali kilti labai daug. Naktinė gamta yra pilna visokių paslaptingų vietų, kur jaunosios baltas šydas atrodys kaip voratinklis, o jaunojo blizgantys batai – kaip vilko žibančios akys. Reikia tik šiek tiek pagalvoti ir atsiras puikios galimybės padaryti keletą itin gražių nuotraukų.

Vasarą sutemsta apie 12 valandą nakties, tad tai puikus laikas fotografuotis lauke. Ypač, jei vidurnaktį suplanuoti fejerverkai ar balionų leidimas į dangų. Aišku, viskas priklauso nuo oro sąlygų, nes šaltas ir vėjuotas vakaras – labai neparankus naktinei fotosesijai. Tai žino visi vestuvių fotografai.

Žaidimai su šviesa

Fotografai žino unikalią nuotraukų fiksavimo technologiją. Tai freezelight – „sušaldytos šviesos“ – fotografija. Pakanka nors ir nedidelio šviesos šaltinio žmogaus rankose, kad padarytumėte įspūdingus kadrus, kuriame tamsaus miško fone atsiranda degančios raidės MYLIU arba mylimojo vardas, širdelės, lūpos ir kita meilės ir bendro gyvenimo simbolika. Paprastas šviesos ornamentas taip pat gali būti nesunkia išnaudojamas. Viskas priklauso nuo vestuvių fotografo – ar jis sugebės padaryti įspūdingus kadrus.

Profesionalūs vestuvių fotografai tai tikrai gali, ypač tie, kurie turi labai daug patirties techninėje fotografijos srityje, ne kiek žanrinėje.

Naktinė fotosesija yra skirta išskirtinai tik jauniesiems. Naktis – intymumo metas, todėl gamtoje turi būti tik jie vieni. Draugų pulkas neturėtų užgošti jaunųjų įvaizdžio, kas kartais pasitaiko dieninėse vestuvių fotosesijose. Aišku, kai kurie drąsesni jaunieji gali ryžtis ir erotinei naktinei fotosesijai. Tai būtų tikrai smagus nuotykis. Juk jie jau vyras ir žmona, o vestuvinė naktis visada lieka apgaubta paslapties šydu...

Vestuvių fotografai turėtų daugiau dėmesio skirti naktinei fotografijai. Ypač tada, kai jiems nereikalinga papildoma technika. Šiuolaikiniai fotoaparatai puikiai fiksuoja vaizdą tamsoje, tik reikia dar puikiau išmanyti nustatymus ir matyti, kokį gėrį nuotraukoms gali suteikti tamsa.

Komentarai