Kodėl verta naudoti natūralią kosmetiką?

natūrali kosmetika
Makiažas ir kitos kosmetikos priemonės – tai tikra būtinybė visoms moterims, kurios rūpinasi savo grožiu. Daugelis jų be drėkinamojo serumo, kompaktinės pudros ar rankų kremo nė neišeina iš namų. O ką jau bekalbėti apie ilgas ir malonias procedūras vonioje bei gausybę produktų, kurie naudojami jų metu. Deja, esminius higienos poreikius patenkinančios ir pasitikėjimo savimi suteikiančios priemonės turi ir neigiamą pusę – jose esančios cheminės medžiagos yra kenksmingos mūsų organizmui, o per odą patekdamos į giliuosius audinius, gali sukelti labai rimtų sveikatos problemų... Kokia išeitis? Šiuo metu vis labiau populiarėjanti natūrali kosmetika. Kodėl verta ją naudoti?

1. Visų pirma, kaip jau minėjome, natūrali kosmetika neturi kenksmingų medžiagų, kurios gali paveikti mūsų sveikatos būklę. Be viso to, sintetiniai ingredientai užkemša poras, teršia odą, gali dirginti akis, sukelti bėrimus ar alergines reakcijas. Naudodami ekologiškas priemones, galite išvengti visų šių neigiamų padarinių.

2. Natūrali kosmetika turi labai daug vitaminų ir mineralų, kurie yra naudingi odai. Jų gausu aliejuose, augaliniuose ekstraktuose ir kitose veikliosiose medžiagose, kurios naudojamos gaminant ekologiškus gaminius. 

3. Tokiose kosmetikos priemonėse nėra dirbtinių kvapiklių, kurie yra toksiški, neigiamai veikia nervų sistemą, teršia plaučius. Be to, natūrali kosmetika skleidžia kur kas malonesnį, šviežesnį ir tikresnį kvapą, kuris ne tik nekenks sveikatai, bet ir leis jaustis itin gaiviai ir maloniai. 

4. Kadangi natūrali kosmetika yra gaminama tik iš ekologiškai išgautų medžiagų, ji tinkama veganams.

5. Ekologiškus produktus dažniausiai gamina mažesnės įmonės, kurios atsakingiau žiūri į savo darbą ir stengiasi atrinkti naudingiausius komponentus bei kurti kokybiškų prekių asortimentus. Taigi, pirkdami ekologišką kosmetiką, paremiate smulkųjį verslą ir organiškus ūkius.

6. Natūrali kosmetika nėra bandoma su gyvūnais, o jos pakuotės neretai gaminamos iš neperdirbtų žaliavų, todėl naudodami tokius produktus, saugote gamtą ir jos išteklius.

7. Natūrali kosmetika nedirgina odos ir iš tiesų ją maitina. Mat, atvirkščiai nei ekologiški gaminiai, sintetine sudėtimi garsėjantys prekių ženklai naudoja naftos produktus, kurie suteikia tik momentinį drėkinimo efektą, o iš tiesų smarkiai užkemša poras ir sausina odą.


Komentarai