Paminklai nėra vienintelė paslauga, kurią siūlo įmonės ir privatūs asmenys

paminklai
Šiuo metu jus domina ne tik paminklai, bet ir kapavietės dekoravimo, tvarkymo ar restauravimo darbai? Tuomet turėtumėte skirti šiek tiek laiko tinkamos įmonės ar privataus specialisto paieškai. Kiekvienas su kapaviečių tvarkymo darbais susijęs paslaugų teikėjas atlieka skirtingus darbus ir siūlo skirtingas kainas. Vieni užsiima tik paminklų gamyba, o kiti klientams siūlo visus reikalingus darbus pagal susitarimą. Ieškantiems paslaugų teikėjų, kurie galėtų ne tik pagaminti paminklą, pirmiausia derėtų internete atsižvelgti į atsiliepimus. Kuomet susirandate paslaugų teikėjus, būtinai apie jų siūloma paslaugų kokybę paieškokite atsiliepimų. Tai padėtų išvengti apgavysčių ir visokiausių nesklandumų. Kokias paslaugas šiuo metu siūlo su kapaviečių tvarkymu susijusios įmonės ir privatūs paslaugų teikėjai?
  • Paminklų gamyba. Aišku, kad ši paslauga yra viena populiariausių. Renkantis paminklų gamintojus, turite įvertinti ne tik jų nustatytą paslaugų įkainį, bet ir darbo specifiką ir galimybes. Matote, tikrai ne visi paminklų gamintojai ryžtasi gaminti paminklus pagal specialius užsakymus. Tokių darbų atlikimui reikia žymiai daugiau laiko, medžiagų bei tinkamos įrangos. Jeigu jūs kaip tik ir ieškote tokių specialistų, kurie galėtų suprojektuoti unikalų paminklą ir jį pagaminti, tai tuomet iš anksto tam numatykite ir atitinkamą biudžetą.
  • Kapaviečių restauravimas. Įprasta, kad daugelis žmonių neturi laiko nuvykti į kapines ir atlikti visų tvarkymo darbų. Tam galima samdyti paslaugų teikėjus. Jie nuvyks ir sutvarkys jūsų artimųjų kapavietes. Jeigu jos bus apleistos labai, tuomet galėsite užsisakyti ir restauravimo darbus. Jų metu paminklai yra atnaujinami kartu su visomis kitomis dekoracijomis. Taip pat pakeičiama kažkokia danga, augalai.
  • Išmontavimo darbai. Jeigu jūsų artimųjų kapavietės yra taip apleistos, kad būtina statyti naujus paminklus, tuomet jums teks pasirūpinti ir senų paminklų pašalinimu bei utilizavimu. Tam irgi prireiks nemažai laiko. Laimei, dauguma paslaugų teikėjų siūlo ir demontavimo darbus, kurie reikalingi norint statyti naujus paminklus ar kitas dekoracijas.
Paslaugų teikėjai pabrėžia, kad paminklai yra tik viena iš siūlomų paslaugų. Jie gali pasiūlyti praktiškai visus reikalingus darbus. Žinoma, tam tik reikia skirti adekvatų biudžetą.

Komentarai