Internetas verslui: kaip išsirinkti tiekėją?

internetas verslui
Lietuva jau ne vienerius metus gali girtis, jog čia veikia greičiausias internetas. Interneto naudojimo paplitimas išties didelis, sudėtinga rasti žmogų, kuris nenaudoja interneto. Verslui tai tik privalumas, daugiau galimybių. Todėl nesvarbu kas daroma, kokiais darbais užsiimama, įsikėlus į naują biurą, pirmas darbas - pajungti internetą. Kol nėra interneto ryšio, nei šefas, bei sekretorė, a nei buhalteris į patalpas nekelia kojos. Tad šiandien kartu su Degudegu.lt portalo konsultantais tariamės ir dėliojame planą – į kokius kriterijus atsižvelgti renkantis internetą verslui.

Interneto greitis


Šiuo metu rinkoje siūlomos kelios interneto rūšys: 4G internetas, šviesolaidinis internetas ir plačiajuostis internetas. Pastarasis – taip vadinamas senasis interneto variantas, puikiausiai tikęs anksčiau ir dabar vis dar tinkantis nereikliems klientams, kurie tik tikrinasi paštą ir tarpusavyje sujungia spausdintuvus. 

Verslo įmonėms, kurių darbe itin svarbus greitas duomenų išsiuntimas ir parsisiuntimas, labiausiai rekomenduotinas šviesolaidinis internetas, šiuo metu galintis pasigirti didžiausia interneto sparta. 

4G internetas galbūt ir nepasižymi ypatinga interneto sparta, tačiau tai vienas geriausių arba net vienintelis pasirinkimas mobiliems darbuotojams, kadangi šis internetas verslui yra pasiekiamas beveik visur.

Prieinami pasirinkimo variantai


Galima svajoti apie daug ką, tačiau reikia peržvelgti realias galimybes, kokį internetą galima naudoti konkrečioje vietovėje. Čia į pagalbą skuba Degudegu.lt, kur galite sužinoti kokie interneto tiekėjai veikia būtent jūsų darbo vietoje ir kurie gali įvesti jums internetą. Jei pasirinkimų daug – jums pasisekė, Lietuvoje vis dar daug vietovių, kuriose galima rinktis iš vieno ar dviejų interneto tiekėjų. Kita vertus, jei pasirinkimas platus, tuomet reikia su kiekvienu susisiekti, gauti pasiūlymą ir rinktis geriausiai. Geriausia šią užduotį taip pat patikėti Degudegu.lt, kurie gaus visų įmonių pasiūlymus ir rekomenduos geriausią kainos ir kokybės santykį. 

Papildomos paslaugos


Rinkdamiesi paslaugos teikėją įvertinkite galimas papildomas paslaugas. Štai pavyzdžiui, verslo klientams pagal nutylėjimą dažniausiai suteikiamas dinaminis IP adresas. Tačiau esant tam tikroms situacijoms, pvz, esant poreikiui sujungti kompiuterius ir serverį nuotoliniu būdu, reikalingas statinis IP, kuris dažniausiai kainuoja papildomai. Esant tokiai situacijai ir poreikiui, reikėtų įvertinti šios papildomos paslaugos kainą ir kas paslaugą teikia pigiausiai.



Komentarai