Įmonių kataloge – svarbiausia informacija apie verslo įmones



Reklama ir verslas – neatsiejami. Įmonių katalogas neprimena reklamos televizijoje ar žurnale, bet yra ne mažiau aktualus. Pirmiausia todėl, kad įvairių prekių ir paslaugų internete ieškoma labai dažnai. O kitos priežastys paaiškės skaitant toliau.

Internetas yra puiki reklamos terpė. Čia reklamų gausu. Vaizdžiai tariant, nors su vežimu vežk. Tačiau persistengiant galima ir įkyrėti. Kam įkyrėti? Ogi žmonėms. Potencialiems klientams. Brukite neapgalvotai reklamą – rezultatas gali būti ne „super“, o... šnipštas. Kad noras pareklamuoti produktą netaptų šnipštu, svarbu gerai apgalvoti viską nuo A iki Z. Bet tikslingiausia – samdyti profesionalus, kuriems reklama – net daugiau nei duona kasdienė.
Įmonių kataloge – svarbiausia informacija apie įstaigą

Kai jau supratome, kad ne visos reklamos tikslingos, verta pakalbėti apie tai, kodėl toks vertingas yra geras įmonių katalogas. Pradžioje minėta, kad internete ieškoma prekių ir paslaugų. Ir tai tikrai svari priežastis. Kita priežastis – racionalus, itin naudingas informatyvumas. T. y. įmonių kataloge pateikiama svarbiausia informacija apie įmones.

Viskas prasideda ne nuo rėksmingo skatinimo. Bet kuris internautas susipažįsta su įstaiga. Susipažįsta ne iš reklaminės pusės. Randa aktualius rekvizitus ir atsiliepimų. Tai padeda susiorientuoti tarp galimai puikių ir nelabai puikių variantų.
Įmonių katalogas – greitas būdas sužinoti informaciją

Toliau reikia pristatyti spartumo ypatybę.

Keliolika metų atgal: reikia surasti tą ar aną, namie trys storos telefonų knygos; kuri naujausia; kuriame gi čia puslapyje?..

Internete randama ir kitokių telefonų knygos pavadinimų. Kai kur šis žanras siejamas su žinynais. Apskritai knygos – geras dalykas. Tačiau tada, kai ieškoma informacijos, susijusios su verslu (ypač kai ieškoma konkrečios paslaugos arba atsiliepimų), virtualus įmonių katalogas pasirodo spartesnis.
Patogu

Kadangi įmonių kataloge pateikiama tai, kas svarbu; kadangi netrūksta greičio, vadinasi, tai patogi priemonė. Patogi ji ir verslui, ir kiekvienam vartotojui.

Turbūt neprivalu aiškinti, kaip komfortiška įsitaisyti norimoje vietoje ir keliais mygtukų paspaudimais gauti atsakymą.
Apie reklamą

Nors internete reklamuotis tikslinga (mat čia milžiniška auditorija, be to, tokie variantai kaip kontekstinė reklama padeda pasiekti tikslines grupes), reklamavimo procesas turi būti gerai apgalvotas. Antraip klientai ne pritraukiami, o atbaidomi. Ar norėtumėte atbaidyti klientus? Vargu. Liaudies išmintis byloja, kad kirpti reikia devynis kartus pamatavus. Įvairiopo mąstymo reikalaujančioje reklamos srityje šis posakis neturėtų būti nuvertinamas.

Įmonių katalogas naudingas vertinant ir iš šios perspektyvos. Tai nėra reklama, kuri bandytų suvilioti, skatintų pirkti. Tai palyginti minimalistinis ir būtent todėl čia nėra vietos suklysti. Užtat pliusų daug. Vien ką reiškia buvimas internete. Kai žmogus ieško jūsų paslaugų, jas randa. Tai palanku ir ieškančiajam, ir jums.