Buhalterinės paslaugos. Svarbiausia ne kaina?




Baltos lankos, juodos avys...

Štai kur klausimas: buhalterinės paslaugos kaina ar kokybe domina labiau?

Atsakymo paieškos gali trukti ilgai. O gal ne?.. Pasirodo, kad nereikia toli ieškoti, galima paprasčiausiai suvesti adresą https://audita.lt/buhalterines-paslaugos/ ir buhalterinė situacija neįtikėtinai pasitaiso į gerąją pusę. Na, gerai, pati nepasitaiso, bet specialistų pataisoma. Dedamos pastangos, pasitelkiamas profesionalumas ir laimima prieš apskaitoje ir popierizmo žabangose figūruojančius skaičius.

Yra patarlė apie tai, kad išmanantieji gano juodas avis baltose lankose. Šiuo atveju tos juodos avys – ne raidės, o skaičiai (nors esama ir visokiausių žodinių formuluočių, kurias tenka perprasti). Susisiekus su audita.lt patarlė kuo puikiausiai patvirtinama, džiugina tiek darbo procesas, tiek rezultatas.

Kaina nėra pirminis kriterijus?

Kartais pasigirsta kalbų apie svajonių darbovietes. Tokias, kur darbo sąlygos puikios, užduotys įdomios, o atlyginimai dideli. Žvelgiant iš tokių įmonių pozicijų, atrodo, kad svarbiausia pritraukti gerų specialistų, taip pat ir buhalterių. Dar yra variantas samdyti laisvai samdomus buhalterius ar arba kreiptis į buhalterines paslaugas teikiančią įmonę. Svarbus aspektas: norint, kad kokybė būtų visapusiškai aukšta, tarp pirminių kriterijų neįvardijama kaina.
Pigu / kruopštu

Įsivaizduokite tokias stambias kompanijas kaip „Coca-Cola“. Kas joms svarbiau – pigesnės buhalterinės paslaugos ar kruopštumas? Kas aktualiau – mažesnė buhalterinės išlaidos ar visapusiška kokybė? Tai nėra klausimas, į kurį neįmanoma atsakyti. Priešingai, tai yra klausimas, į kurį atsakymas egzistuoja. Žvelgiant iš trumpalaikės perspektyvos, kuo paslauga pigesnė, tuo geriau. Tačiau, jeigu pamąstome ir atsižvelgiame ne vien į šiandieną, tampa akivaizdu, jog buhalterinės paslaugos kaina turėtų dominti mažiau nei kokybe. Kitaip tariant, kokybės reikšmė yra didesnė. Kad ir kokia patraukli būtų kaina, keli sutaupyti eurai ne visada reiškia įmonės gerovę. O prisiminus, kad „skūpus moka du kartus“... Na, viskas aišku, ar ne?
Keletas pliusų

Jeigu kurios nors iš siūlomų paslaugų kaina yra mažesnė, nei tikitės, tai nereiškia nieko blogo. Užtat derėtų vadovautis ne tik kainomis. Jeigu pirmiausia kreipiate dėmesį į paslaugos turinį, tikriausiai pasisamdysite puikius buhalterius. Štai keli pliusai, ką savo srities profesionalai siūlo:

  • Pateikia svarbią informaciją, tad kiekvieną mėnesį tiksliai žinote, kiek pelno uždirbote.
  • Prireikus gaunate patarimą teisės ar mokesčių klausimu.
  • Reaguoja greitai.

Tai tikrai ne viskas, kuo pradžiugina profesionalias buhalterines paslaugas teikiantys asmenys. Nėra skirtumo, kokio dydžio jūsų įmonė ar kiek metų sukatės versle, jums bet kuriuo atveju priklauso kokybė. O ji, kaip žinote, ne visada suderinama su itin žema kaina. Kita vertus, kai kada kainos maloniai stebina. Rodos, teks pakloti daug, o paaiškėja, kad ne taip ir brangu.
Tikslingas sprendimas

Kad buhalterinių paslaugų poreikis yra susijęs su įstatymų laikymusi (vadinasi, ir su sąžiningumu), įrodinėti nereikia. Kad gerų buhalterių paieška yra tikslingas sprendimas, taip pat nereikia įtikinėti. Papildomų argumentų nereikalauja ir kalbos apie tikslumą. Juk buhalterija – sfera, kurioje tikslumas yra privalus. Jeigu į skaičius ir įstatymus numojama ranka, vėliau gailimasi.

Nors buhalterija labiau asocijuojasi su matematika, ekonomika, teise, iš tiesų esama sąsajų ir su kultūra. Pavyzdžiui, tai, ką ekonomistai vadina šešėliu, skatina daryti prielaidas apie žemą kultūros lygį. O kai verslas veikia sąžiningai, įvaizdis jau kitoks – kultūringas, sąžiningas.

O apibendrinant šnekas apie pinigus... Buhalterinių paslaugų kaina – ne šimtas procentų to, kuo domimasi. Nes jeigu dėmesį kreiptume vien į kainą, kažin kaip būtų su kokybe...


Kad nesutriktų darbas, kad skaičiai patvirtintų patarlę apie gerai ganomas avis, tikslinga prisiminti www adresą https://audita.lt/buhalterines-paslaugos/. Audita.lt – vos kelios raidės, bet atverčiančios puikią kryptį. Kodėl nepasinaudojus tuo, kas yra kokybiška?..