Kaip nepasiklysti vaikiškų drabužių pasiūloje?

Laikui bėgant Lietuvoje įsikūrė vis daugiau įvairių parduotuvių. Ir, žinoma, kuriasi toliau. Ar pastebimi vien tik pliusai, ar esama ir trūkumų? Veikiausiai atrastume ir to, ir to. O įdomiausia, kad plati pasiūla susijusi su... sunkesniu pasirinkimu! Jeigu šiuo metu ieškote, kur parduodami drabužiai berniukams, tai iškart galima pasakyti, jog parduotuvių rasite. Prekių jose taip pat aptiksite (logiška – yra parduotuvė, yra ir prekių). Ir būtent ta gausa privers pasukti galvą.

Kaip nepasiklysti, kai parduotuvėje šimtai prekių?

Kaip nepasiklysti parduotuvėje, kai prekių tokia gausybė, kad sunku ir suprasti – kaip tiek prigalvota, kaip tiek prisiūta? Gamintojai pasistengė. Ir ne šiaip pasistengė, o labai.

Akivaizdi ypatybė – ne tik pačių drabužių, bet ir jų kainų skirtumai. Būna taip, kad užsukame į parduotuvę, tačiau susipažinę su kainomis sukamės atgal ir norime kuo greičiau išeiti. Kodėl? Todėl, kad prekės itin brangios. Tokiais atvejais nesinori, kad užkalbintų kas nors iš pardavėjų ir pradėtų siūlyti. Priešingas atvejis – kai parduotuvėje drabužiai berniukams ir mergaitėms įkainoti nebrangiai.

Bene esminis rūpimas dalykas: ar kokybiškas produktas gali būti parduodamas už mažą kainą? Pasirodo, gali, ypač jei tai el. parduotuvė. Tada kitas klausimas: kodėl internetu dažniausiai labiau apsimoka pirkti? Kažin ar pavyktų vienu sakiniu atsakyti. Tačiau skiriasi verslo pobūdis. Vieno ir kito tipo parduotuvių išlaikymo kaštai nevienodi. Yra daug dalių, lemiančių produktų kainų skirtumus. Ir paprastai triumfuoja virtualią prekybą propaguojantys verslininkai.

Puiku, kad pavyksta nepermokėti, bet ar fizinių bei internetinių parduotuvių gausa dar labiau neapsunkina pasirinkimo? Štai mieste kelios prekyvietės, o grįžus namo ir įsijungus kompiuterį... vėl prekiaujama! Kiekvienoje vietoje vis kitokie drabužiai. Kaip nesusimaišyti? Kelios mintys:

· Remkitės atsiliepimais.

· Nepulkite stačia galva atverti piniginės.

· Planuokite pirkinius.

O dabar apie viską kiek plačiau.

Ką galima suprasti iš teigiamų ir neigiamų atsiliepimų?


Remtis atsiliepimais – pasidomėti, ką žmonės rašo internete, pasiteirauti, kokia draugų, kolegų patirtis. Tiesa, reikia paminėti, jog internete randami komentarai – išskirtinai „slidus“ reikalas. Kodėl? Todėl, kad kartais sunku suprasti, ar jie yra realūs, ar sumąstyti kaip ne visai sąžininga reklamos priemonė. Vis dėlto sunku tikėtis, kad nepatikima parduotuvė pelnytų daug teigiamų atsiliepimų. O kaipgi neigiami komentarai? Kiekvienu konkrečiu atveju įspūdis skirtingas. Pavyzdžiui, dabar 2018 metai. Jeigu 2010 metais kažkas parašė, kad parduotuvė pristatė ne visas prekes, tai galima tokia prielaida: personalas kokios nors prekės neįdėjo į siuntinį todėl, kad suklydo, o ne iš piktos valios. Jeigu panašių neigiamų atsiliepimų pastaraisiais metais nėra, tai sunku klijuoti nepatikimumo etiketę. Bet jeigu skundų daug ir jeigu jie palyginti neseni, tada jau krinta įtarimo šešėlis.

Pinigai iš piniginės ir planavimo viražai


Kaip neseniai rašyta, nevertėtų pulti stačia galva atverti piniginės ir pakloti krūvą banknotų už gausybę prekių, iš kurių tik mažas procentas bus reikalingas. Skamba šiurkštokai? Tačiau turbūt kiekvienam iš mūsų nutinka taip, kad įsigyjame ne tik reikiamų, bet ir nereikiamų daiktų. Tai anaiptol nereiškia, kad ko nors prireikus geriausia eiti šalin ir nepirkti. Paprasčiausiai svarbu apgalvoti, kokios prekės konkrečiu metu tikslingos, o kokios ne. Šimtui metų į priekį nepripirksi, be to, vaikai auga, todėl laikui bėgant drabužių reikės vėl.

Dar yra svarbu įsigyti tai, ko reikia, o ne tai, kas tiesiog sudomina. T. y. jeigu žinote, kad turite nupirkti džinsus, bet vietoj jų imate megztinį, tuomet pinigai iš piniginės išeina netikslingai.

Štai tokie pirkinių planavimo viražai. Nepriklausomai nuo to, ar ieškote, kur nebrangiai parduodami drabužiai berniukams, ar dairotės mergaitiškų apdarų, geriausia apsižiūrėti, kokiais daiktais iš tikro turėtumėte papildyti spintą (gal būtiniausias yra naujas megztukas, o gal batukai).


Tiek drabužiai berniukams, tiek bet kokia kita apranga – ne tik įsigijimas, bet ir mąstymas. Puiku, kad yra ką rinktis, bet svarbu nepaklysti, kai pasiūla ypač plati.