Kas svarbiau keliaujant – įspūdžiai ar aiškumas?





Kalbant apie keliones išryškėja du dalykai. Viename flange – įspūdžiai, o kitame – aiškumas. Pavyzdžiui, pirmą kartą nuskridus į Egiptą įspūdžiai veikiausiai bus puikūs. Tačiau kaip geriau – kai kelionė iki smulkmenų suplanuota ar kai daug kas paliekama neapgalvota?

Priešpriešos?


Kelionės iš aiškumas ar kelionės ir įspūdžiai? Aiškumas ir įspūdžiai vieni kitiems netrukdo. Jei viskas suplanuota, jei jau domėtasi apie lankytinus objektus, jei jau skaityta apie egzotiškus patiekalus, tai nereiškia, kad atostogos bus mažiau geros.

Daug kas priklauso nuo žmogaus ir nuo elgesio įvairiose situacijose. Štai vienam vykstant į kitą miestą rūpi iki smulkmenų išnagrinėti maršrutą. O kitas staigiai susiorientuoja, įsimena, kur reikia sukti, kur kokie ženklai ir pan. Vienam rengiantis seminarui norisi įsigilinti į informaciją, išnagrinėti menkiausias smulkmenas. O kitas tik permeta akimis kelis svarbiausius dalykus. Kaipgi yra kelionių temoje? Skirtumų nestinga, tačiau gana dažnai juos lemia sąlygos. Jei dirbate darbą, kuriame sunku planuoti ilgesnį laiką į priekį, tikriausiai neužsisakysite kelionės, kuri būtų po pusmečio. Tuomet verčiau rinksitės paskutinės minutės pasiūlymą. Beje, tokių pasiūlymų rasite adresu KidyTour.lt.

KidyTour.lt? Taip, čia paskutinės minutės kelionės traukia dėmesį. „Paskutinė minutė“ – žodžiai, sufleruojantys apie spontaniškumą. Tačiau klientas nepaliekamas likimo valioje. Pateikiama visa aktuali informacija, nes niekas nenori įsigyti kažko abejotino. Nors paskutinės minutės kelionės dažnai primena konfliktą (gerai / blogai, vykti / nevykti ir pan.), vis dėlto ima aiškėti, kad joks konfliktas nėra būtinas. Netgi priešingai – spontaniški kelionių variantai nepriverčia veltis į kompromisus (išskyrus kompromisą dėl spartumo).

Kelionės su vaikais


Galima nuspėti, jog iš anksto išvyką planuos šeimos su vaikais. Nes keliaujant su mažaisiais rūpi daug dalykų – nuo viešbučių aptarnavimo iki pramogų. Be to, reikalai derinami atsižvelgiant į mokslo metų datas. Nors ir išleidžia darbdavys, dar nežinia, ar tam tikru metu vaikui bus palanku skristi į užsienį.

Šeimos kelionėms itin dažnai renkamasi Turkiją. Prieinami ne tik vaikiški baseinai ar žaidimų kambariai, bet ir daugiau kitų laisvalaikio leidimo būdų.

Įspūdžiai ir aiškumas


Na, o bandant aprėpti visą temą norisi pasakyti, jog įspūdžiai ir aiškumas vieni kitiems netrukdo. Tai jau buvo minėta ir tai tiesa. O ką rinktis – paskutinės ar nepaskutinės minutės kelionę, priklauso nuo gausybės faktorių, į kuriuos atsižvelgiant ir priimamas sprendimas.