Neurologo konsultacija internetu


Neurologas jus konsultuodamas internetu, diagnuozuoja centrinės ar periferinės nervų sistemos funkcijų sutrikimą sukėlusią ligą ir sudaro jos gydymo planą, nustato kokia nervų sistemos sritis buvo pažeista taip pat skausmų pobūdį ir nedarbingumo laipsnį, bei geriausią ir greičiausią būdą ligai įveikti. Jei būtina, atliekami papildomi tyrimai: kompiuterinis galvos smegenų arba stuburo tyrimas, elektrokardiografija, akių dugno tyrimas, laboratoriniai tyrimai ir kt. Nuotolinės konsultacijos metu gydytojas gali jus nukreipti tolimesnei

specialito konsultacijai
, paskirti ar pratęsti pacientui vaistinių preparatų ar medicininės pagalbos priemonių skyrimą, rekomenduoti kaip reikėtų stebėti savo būklę ir kokių veiksmų imtis būklei keičiantis ar blogėjant. Tačiau nuotolinės konsultacijos gali būti neteikiamos, jei gydytojui trūksta informacijos apie paciento ligos eigą, reikalingi laboratoriniai ar instrumentiniai tyrimai diagnozei tikslinti.



Dėl kokių priežasčių dažniausiai kreipamasi į neurologą?

Į gydytoją dažnai kreipiasi pacientai besiskundžiantys chronišku nuovargiu, galvos svaigimu, alpimu ir būsenomis prieš nualpstant, sumažėjusia dėmesio koncentracija, atminties sutrikimais dažnais galvos skausmais, dirglumu, miego sutrikimais, nerimu, nemiga. Pacientus dažnai vargina tokie gerai žinomi periferinę nervų sistemą pažeidžiantys susirgimai, kaip radikulitai ir neurologija. Šias ligas lydi stiprūs skausmai, jos yra viena iš dažniausių laikino nedarbingumo priežasčių. Taip pat kreipiamasi del įvairios kilmės nugaros skausmų, epilepsijos priepolių, ribotos judesių amplituotės tarp slankstelinių diskų išvaržų, galvos ir stuburo smegenų auglių. Kita labai pavojinga patologija- tai ūmus smegenų kraujo apytakos sutrikimas- insultas, kuriuo metu nutrūksta smegenų srities, normaliai nebeaprūpinamos krauju, veikla. Dėl to sutrinka funkcijos, kurias kontroliavo pažeistoji smegenų sritis. Taip atsiranda įvairios paralyžiaus rūšys, jutimai ir kalbos sutrikimai.

Ką konsultuoja sporto klinikos gydytojai neurologai?

  • Migrenos, įtampos tipo ar kitų galvos skausmų sindromus.
  • Raumenų silpnumo, pusiausvyros, koordinacijos sutrikimus.
  • Kaklinės ar juosmeninės stuburo dalių skausmo ir dėl to sutrikusios judėjimo funkcijas.
  • Įvairių kūno sričių aptirpimus, periferinių nervų pakenkimus.
  • Progresuojančio atminties ir kitų pažinimo funkcujų sutrikimus.

Komentarai