Dulkių siurblys – kaip pasirinkti tinkamai?

Dažnam iš mūsų naujos buitinės technikos pirkimas yra gana varginantis užsiėmimas. Buities prietaiso ypatybės ir funkcijos turi būti esminis kriterijus renkantis namams reikalingą daiktą. Vis dėlto labai dažnai nutinka taip, kad skaitant gaminio charakteristiką ir gausybę kitų aprašymų bei išskirtinių savybių puolama į neviltį. Juk labai sunku išmatyti viską. Šiandien norime pakalbėti apie tai, kokie dulkių siurbliai šiuo metu yra rinkoje ir kokį įrenginį pirkti: paprastą ar kartu ir plaunantį, su pakeičiamais šiukšlių surinkimo maišais ar be jų ir pan. Kai pasirinkimas labai didelis, nusipirkti tokį dulkių siurblį, kuris tikrai atitiktų jūsų poreikius, yra gana sunku.

Šiuo metu parduodami dulkių siurbliai Klaipėdoje, Kaune ir kituose miestuose esančiose parduotuvėse pasižymi gana panašia charakteristika. Renkantis šį įrenginį reikėtų atkreipti dėmesį į jo galingumą, mobilumą, dulkių kaupimo vietą, maišelio talpumą, filtrų, antgalių ir ratukų tipą, laido ilgį bei oro judėjimo kryptį. Pakalbėkime apie šiuos aspektus kiek plačiau.

 Tikrai gero ir galingo dulkių siurblio variklio galia dažniausiai siekia 2000–2200 W, atkreipdami dėmesį į jo mobilumą, pasirūpinkite, kad siurblys nesunkiai laviruotų tarp baldų ir nevirstų ant šono, tuomet jis bus patogus ir negadins grindų paviršiaus. Patogumą taip pat užtikrina ir siurblio žarna, kuri gali apsisukti aplink savo ašį prietaisui išliekant stabiliam. Pasižiūrėkite, kur yra dulkių kaupimo vietą. Geriausia jei tai – keičiami dulkių surinkimo maišeliai, praleidžiantys orą ir sudarantys sąlygas didelei traukai. Siurbliai su šiukšlių surinkimo maišeliais yra tylesni ir galingesni nei tie, kuriuose dulkės surinkamos į konteinerį. Įprasto maišelio tūris yra 4–5 litrai. Jo pakanka metus valant vieno žmogaus gyvenamą patalpą. Renkantis filtrų tipą specialistai rekomenduoja naudoti specialųjį hepa ar anglies filtrą. Jie sulaiko pačias smulkiausias daleles ir ypač švariai išvalo orą, dėl šios priežasties jie būtini jautresnius plaučius turintiems žmonėms bei tiems, kuriuos kankina alergija. Skirtingiems paviršiams siurbti yra skirti skirtingi siurblio antgaliai, tačiau įsitikinkite, jog jie su guminėmis apsaugomis, kurios nebraižo kieto paviršiaus. Siurblio ratukai turėtų būti guminiai, nes jie nebraižo kieto paviršiaus. Laidas turi būti gana ilgas, kad užtikrintų tikrai patogų namų tvarkymą. Pačių naujausių modelių dulkių siurbliai visą orą pučia į viršų. Jeigu oras pučiamas pro siurblio šonuose įmontuotas angas, tuomet dulkės yra paleidžiamos į orą ir pasibaigus tvarkymuisi jos vėl nusėda ant žemės.

Dar vienas gana svarbus klausimas: kokie dulkių siurbliai naudingesni – paprasti ar plaunamieji, kurie plauna kilimus, grindis ir minkštus baldus, taip pat veikiantys ir sausu režimu. Be abejo, tokie dulkių siurbliai ypač naudingi, tačiau prieš jį pirkdami gerai pagalvokite, ar turėsite kantrybės kaskart su juo ilgai užsiimti. Jo paruošimas darbui bei sutvarkymas po valymo reikalauja gerokai daugiau pastangų bei laiko negu paprasto siurblio. Jeigu jūs – krapštukas, drąsiai jį rinkitės, tačiau jei taupote kiekvieną minutę, gerai pagalvokite ar toks įrenginys jums tikrai reikalingas. Be to, plaunamieji dulkių siurbliai dažniausiai būna kiek mažesnio galingumo negu tie, kurie turi tik siurbimo funkciją. O juk nuo galingumo priklauso tai, kiek drėgmės liks ant kilimų bei minkštų baldų. Esant per dideliam jos kiekiui bus pakenkta jūsų baldams, kilimams bei kiliminėms dangoms. Dėl šios priežasties specialistai vis dažniau rekomenduoja pirkti tokį plaunamąjį dulkių siurblį, kuris valo sausa puta. Jeigu jau pasirinkote vandeniu plaunantį įrenginį, naudokitės juo ne dažniau nei kartą per pusę metų.

Komentarai