Kokybiški laikrodžiai atkeliauja iš įvairių šalių

kokybiški laikrodžiai
Šveicariškas laikrodis – etalonas. Šioje šalyje daug laikrodžių gamintojų, kuriančių tikrus šedevrus. Iš čia kilę pavadinimai žinomi visame pasaulyje. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį, kad ir kitų šalių kompanijos gamina tiek dizainu, tiek kokybe džiuginančių produktų. Kokybiški laikrodžiai – nebūtinai šveicariški.

Japoniški, vokiški...


Populiarūs, įvairias kainų kategorijas atitinkantys. Puiki pusiausvyra tarp stiliaus ir praktiškumo. Štai tokie yra japoniški laikrodžiai.

Lietuviai mielai renkasi ir vokiškus, žinomas vardas – „Zeppelin“. O jei paklaustumėte, kiek laikrodžių gamintojų įsikūrę pasaulyje, taip paprastai neatsakytume, nes skaičius – ne 10 ir ne 50. Kitaip tariant, matematika čia įspūdinga.

Visa tai sufleruoja vieną dalyką – nepaisant kilmės šalies, įmanoma rasti visapusiškai gerą produktą, kuris atitiks tiek estetinius, tiek funkcinius lūkesčius. Suprantama, lūkesčiai nėra suvienodintas dalykas. Jie skirtingi. Svarbiausia, kai iš ko rinktis yra, tai ir norai įgyvendinami.

Kokybiškas – brangus?


Taigi, kokybiški laikrodžiai – ne tik šveicariški. O ką galima pasakyti apie kainą? Ar aukšta kokybė ir didelė kaina visuomet eina išvien? Turbūt daugelis sutiks, kad laikrodis už 200 eurų bus geresnis už 10 eurų. Pirmas variantas dailiai spindės vitrinoje, o antrą rasite ant turgaus prekystalio. Bet visai tikėtina, kad 10 eurų vertės daiktas kurį laiką tarnaus nepriekaištingai. Užtat vėliau galimi nesklandumai, pavyzdžiui, dėl nesandarios konstrukcijos ciferblatas taps negražus (prirasos, prisikaups dulkių).

Žinoma, kiekvienas gaminys turi savą paskirtį. Todėl prieš pirkdami apsižiūrėkite, kokie parametrai nurodomi. Jei laikrodžio atsparumas vandeniui – 5 ATM, tai toli gražu nėra narams tinkamas variantas. 

Kokybės kriterijus – subjektyvus?


Kokybės kriterijų galima įvairiai interpretuoti, ypač atsižvelgiant į laikrodžio naudojimo ypatumus. Jei prie kostiumo derantį aksesuarą segėsite „prie ūkio“, niekas negarantuoja, kad po pusmečio daiktas taip pat patikimai tarnaus.

Svarbu ir pardavėjų sąžiningumas


Kalbant apie tai, kokie yra kokybiški laikrodžiai, tiesiog privalu paminėti pardavėjų sąžiningumą. Jei jau ruošiatės įsigyti laikrodį, pasidomėkite, ar parduotuvė patikima (tai labiausiai galioja internetinėms parduotuvėms). Svarbu, kad prekės būtų originalios. Nes originalūs produktai reiškia šį tą daugiau nei prabangą. Retorinis klausimas: rinktumėtės kokiame supelijusiame rūsyje nelaimingų žmonių pastangomis pagamintą laikrodį ar parduotuvei pristatytą iš normalios, aukštus standartus atitinkančios gamyklos? Pastarasis pasirinkimas (originalo) turėtų būti vienintelis galimas. Nes originali produkcija – tai sąžiningumas.

Kad ir kokia laikrodžio kilmės šalis, kad ir kokia apyrankės medžiaga ar valandų padalų dizainas... Kad ir kokia kaina... Kiekvieno pirkėjo lūkesčiai vis kitokie. Bet paprastai pirkėjai nori rinktis kokybiškus laikrodžius. Tik... Kokybės lūkestis irgi nevienodas! O ar laikrodis apskritai nepradės „ožiuotis“, labai priklauso ir nuo veiklos. Logiška, kad užrašas „atsparumas atmosferos drėgmei“ anaiptol nereiškia „su šiuo laikrodžiu galima maudytis“. O plastikinis korpusas nereiškia „tvirtas kaip titanas“.

Pastarieji pavyzdžiai – paskatinimas atkreipti dėmesį į tai, kas nurodyta prie produktų. Taip išsirinkti bus žymiai paprasčiau. Apsilankėte parduotuvėje ir kyla bent tuzinas klausimų? Dominančios informacijos nėra? Tuomet kreipkitės į konsultantą(-ę).

Komentarai