6 klausimai, kuriuos turite užduoti vestuvių planuotojai

Jūs pradėjote planuoti vieną iš svarbiausių savo gyvenimo švenčių. Minčių ir darbų tiek daug, kad nežinote nuo ko pradėti? Pirmiausias darbas, tai vestuvių planuotojos paieškos. Išsirinkę labiausiai patinkančias vestuvių planavimo kompanijas paskirkite susitikimą. Tada, vestuvių planuotojai užduokite šiuos klausimus.

Kokias paslaugas Jūs teikiate?

Vieni vestuvių planuotojai yra sudarę paslaugų paketus, kiti leidžia jauniesiems susidaryti reikamų paslaugų paketą patiems. Jūsų darbas susitikmo metu išsiaiškinti visas teikiamų paslaugų subtilybes. Ar vestuvių planuotoja rūpinsis vestuvių dekoravimu ir visais kitais su vestuvėmis susijusiais darbais? Ar padės organizuojant mergvakarį, bernvakarį, o gal net pagelbės renkantis povestuvinę kelionę?

Koks Jūsų išsilavinimas ir kokia Jūsų patirtis dirbant vestuvių planavimo srityje?

Mūsų šalyje tapo norma, kad vestuvių planuotojos profesiją pasirenka nekompetetingi asmenys. Tai labai atsakingas darbas, todėl savo šventę galite patikėti tik tikriems profesionalams. Būtinai paklauskite apie išsilavinimą. Vestuvių planavimo diplomą turintys asmenys retenybė, bet tokių Lietuvoje tikrai yra. Nepamirškite paklausti vestuvių palnuotojos ir apie jos metų stažą šiame darbe.

Kokio dydžio vestuves Jums dažniausiai tenka organizuoti?

Privalote žinoti ar vestuvių planuotoja organizuoja įvairaus dydžio vestuves. Gal Jūs planuojate kviesti virš 200 svečių ir gal svajojate apie vestuvių šventę dideliame dvare. Vestuvių planuotoja, kuri įprastai dirba su mažo biudžeto vestuvėmis kaimo turizmo sodybose, gali susidurti su sunkumais organizuojant didelio masto šventę.

Ar Jūs dirbate viena ar turite komandą?

Atsakymai į šį klausimą gali būti įvairūs. Daugelis vestuvių planuotojų dirba arba vienos arba poromis ir tik prieš vestuvių šventę pasirūpina papildomu personalu, asistentais. Išsiklausinėkite kiek žmonių Jus aptarnaus vestuvių metu ir kas už ką bus atsakingas.

Kokia Jūsų paslaugų kaina?

Kiekviena vestuvių planuotoja pasirenka atskirą kainų už suteiktas paslaugas sistemą. Dažniausiai būna nustatyta pastovi kaina už paslaugas arba skaičiuojamas procentinis mokestis nuo vestuvinio biudžeto sumos.

Ar Jūs pasirašote paslaugų teikimo sutartį?

Šis klausimas labai svarbus ir atsakymas į šį klausimą privalo būti tik teigiamas. Jokiu būdu negalite patikėti savo vestuvių šventės planavimo žmogui, kuris nepasirašo jokios paslaugų teikimo sutarties. Turite būti atidūs, jei norite nepakliūti į mėgėjų planuotojų rankas.

Komentarai