3 praktiškos interjero detalės

Interjeras – subtilus dalykas. Žmonės išleidžia daug pinigų ir laiko, kol sukuria mielą savo širdžiai aplinką. Tačiau bėda išlieka ta pati: didelė dalis dizainerių kurtų interjero dalių taip ir lieka tik gražiu „daikčiuku“, kuris neturi jokios praktinės vertės. Papuošimai, paveikslai, statulėlės, rankdarbiai, maži staliukai traukia akį, žinoma, tačiau jų vienintėlė užduotis – traukti dulkes (kas ilgainiui paverčia juos nebe tokiais mielais). Kol estetinė interjero dizaino pusė išlieka labai svarbi, apžvelkime tris detales, kurios gali atnešti nemažai praktinės naudos.

Sofos-lovos. Daug žmonių atmeta šiuos baldus, nes mano, jog tai nedovanotinas taupumas. Populiari nuomonė, jog sofos-lovos gerai neatlieka nei vienos funkcijos – nei sofos, nei lovos. Tačiau pažvelkime iš kitos pusės: tokie hibridai gelbėja, kai netikėtai užgriūna svečiai. Kitu atveju reikėtų atskiro svečių kambario su lova arba tekstų tiesti nepatogius čiužinius (ar net miegmaišius) ant kietų grindų, o su sofa-lova problema išsisprendžia pati savaime. Ankščiau tokie variantai gal ir nebūdavo labai patrauklūs akiai, tačiau šiuolaikinės technologijos leidžia pagaminti ir patrauklią sofą, ir patogią lovą viename. Tai kodėl nepasinaudojus tokia galimybe?

Granulinės krosnelės. Šildymas – prabangus malonumas, kad ir koks savaime suprantamas jis galėtų būti. Dauguma daugiabučiuose gyvenančių žmonių vis dar kankinasi šaltuoju žiemos sezonu, kai tenka pusę algos atiduoti už truputį aukštesnę temperatūrą kambariuose. Sprendimas? Rinkitės granulines krosneles. Jos pritaikytos mažoms erdvėms, yra ekonomiškos (už deginamą kurą sumokėsite mažiau, nei už centrinį šildymą), lengvai prižiūrimos ir labai skoningos. Šiuolaikines krosneles dizaineriai gamina kiekvienam buto tipo ir interjerui, todėl tikrai rasite sau tinkamą.

Daugiafunkcinis pramoginis centras. Kalbame apie didelį, dažniausiai visą svetainės sieną užimantį spintos, lentynos, televizoriaus stendo hibridą. Žinoma, jie gal kiek didoki ir dažniausiai nemažai kainuojantys, tačiau į juos sutelpa bent trijų atskirų baldų detalių funkcijos. Jame galėsite susidėti ir filmų kolekciją, ir nuotraukų albumus, ir televizoriui bei jo priedams vietos bus. Beje, šiuolaikiniai pramoginiai centrai skoningai pagaminti ir patvarūs, todėl investicija ilgainiui tikrai atsipirks.

Komentarai