Populiariausi vasaros darbai jaunimui

Atėjo vasara. Baigėsi egzaminai, pamokos ir visi rūpesčiai. Tačiau ar tikrai? Jaunesnieji mėgausis apsilankymais pas močiutes ir senelius, kelionėmis prie jūros su tėvais... Bet abiturientai ir studentai seniai nebe to amžiaus. Norisi ir savo pinigų turėti, ir su naujais žmonėmis susipažinti, ir naujų pojūčių patirti. Kaip? 

Populiariausias sprendimas, kurį mielai pasirenka didžioji dauguma jaunimo, yra vasaros darbai. Jie trumpalaikiai, nėra sunkūs ar reikalaujantys patirties, todėl puikiai tinka ką tik mokyklą baigusiam jaunuoliui ar studentui. Darbdaviai taip pat nesipurto tokių darbuotojų – jie nereikalauja didelės algos, yra energingi, entuziastingi bei trokštantys mokytis. Puikus derinys. Taigi, kokie vasaros darbai populiariausi?

Padavėjai. Pats stereotipiškiausias darbas, koks tik gali būti. Beveik niekas nesiekia profesionalaus padavėjo karjeros (nebent labai aukštos klasės restoranuose, kuriuose studentų vasarai ir nepriimtų), tačiau vasarą poreikis užpildyti šią poziciją labai išauga dėl padidėjusio lankytojų skaičiaus baruose ir kavinėse. Atsidaro lauko terasos, kurios būna perpildytos kiekvieną saulėtą dieną, todėl prireikia papildomos darbo jėgos. Darbo skelbimai internete yra puiki vieta pradėti paieškas. Taip pat rekomenduojama tiesiog vaikščioti po patinkančius barus ar kavines ir klausti, ar šiuo metu reikalingas darbuotojas. Jei taip, didelė tikimybė, jog gausite darbą vietoje.

Pagalbiniai darbuotojai statybų aikštelėse. Darbas, labiau orientuotas į vaikinus, nei į merginas. Reikalaujantis didelės fizinės ištvermės, tačiau jokio mąstymo čia nereikia, o ir alga nemaža. Tokie darbo skelbimai taip pat dominuoja internetiniuose skelbimų portaluose. Taip pat dažnai vaikinai gauna tokius darbus per pažįstamus. Tik svarbu prisiminti darbo kodeksą ir saugą: niekada nedirbkite nepasirašę oficialios sutarties – nuo to priklauso jūsų sveikata ir finansinė gerovė.

Ledų pardavėjos. Ne paslaptis, kad karštą vasaros dieną nėra nieko geriau už ledus. O dar jei juos pardavinėja besišypsanti gražuolė, tuomet nelieka nieko kito, kaip tik džiaugtis gyvenimu ir pamiršti visus rūpesčius. Ledų vagonėliai dažniausiai priklauso pastovias patalpas turinčioms parduotuvėms ar ledų krautuvėlėms, tačiau vasaros sezonu jos išsiunčia savo „dalinius“ į miestą. Ledų pardavėjų darbo skelbimai ne tokie dažni internete, todėl vertėtų bandyti kreiptis į vagonėlį valdančią parduotuvę ar restoraną tiesiogiai.

Komentarai