Apie deimantus: spalvų ir formų gausa

Deimantai, perlai... Kuri gi moteris nemėgsta puoštis? O daugeliui išgirdus žodelį „deimantai“ net širdis apsąla. Daugeliui deimantas yra tiesiog prabangus, gražus akmenėlis, tačiau kas gi yra tie deimantai? Viena iš išskirtinių deimantų savybių – jie yra patys kiečiausi natūralūs mineralai, maža to, tai patys brangiausiai ir rečiausi brangakmeniai. Būtent šios savybės ir nulemia itin aukštą deimantų kainą. Deimantai ypač vertinami dėl jų didžiulės energetikos, jie skleidžia tyrumą. Deimantai – kaina, kurią mokate už prabangą ir grožį.



Deimantų spalvų gama labai plati. Pagal savo poreikius ir skonį, dama gali pasirinkti geltono, rudo, oranžinio, rožinio, mėlyno, raudono ar net žalio atspalvio deimantus. Patys rečiausi yra rožiniai, raudoni ir mėlyni deimantai, o patys brangiausi – bespalviai arba vos vos įžvelgiamo žydrumo deimantai.

Deimantai skiriasi ne tik spalva, tačiau ir savo forma. Šiuo aspektu pasirinkimas taip pat gana platus. Dažniausios deimantų formos yra: ovalo, apvali, ovalo su smailėjančiais galais, kvadrato, stačiakampio, kvadrato arba stačiakampio su nukirstais galais ir aštuonkampio formos.

Deimantas ir briliantas – tas pats?

Deimantai ir briliantai – tas pats? Deimantai po tam tikrų procedūrų virsta ne kuo kitu, o būtent brangiaisiais ir ypač vertinamais briliantais. Briliantu virsta tik toks deimantas, kuris turi ne mažiau kaip 57 briaunas. Toks brangakmenis nušlifuojamas ir tampa briliantu.

Jei internete paieškos sistemoje įvesite žodžius „deimantai briliantai“, tai gausite nemažai nuorodų į šaltinius, kuriuose išsamiai aprašomi ir deimantai, ir briliantai, ir deimantų virsmo briliantais procesas.

Karatai

Karatais yra matuojamas deimanto svoris. Vienas karatas yra 200 miligramų. Daugeliui deimanto svoris ir dydis siejasi tarpusavyje, tačiau neapsigaukite ir nepainiokite deimanto dydžio su deimanto svoriu.

Jei norite daugiau sužinoti apie karatus, pasinaudokite paieškos sistemų teikiamomis galimybėmis: paieškos laukelyje įveskite žodžius „deimantai karatai“ ir galėsite sėkmingai semtis žinių.


Deimantų kaina

Deimantai kainos požiūriu yra vieni brangiausių brangakmenių. O jų kainos nustatymui būtent ir daro įtaką jau minėtieji karatais. Taigi, kainą lemia ne deimanto dydis, o deimanto svoris. Kuo sunkesnis bus deimantas, tuo bus brangesnis.

Apytikslių deimantų kainų, jų nustatymo būdų ir pan. galite sužinoti internete. Paieškos sistemoje įveskite frazę „deimantai kaina“ ir Jums bus pateiktas nemažas kiekis išsamios informacijos.


Ar pirkti deimantus internetu?

Internetinė prekyba šiais laikais klesti, internetu galime jau įsigyti bene viską. Ne išimtis ir brangakmeniai. Tikriausiai ne viena moteris susigundo internete ženkliai mažesnėmis brangakmenių kainomis ir svarsto: ar pirkti deimantus internetu. Žinoma, deimantai internetu – pigesnis būdas įsigyti puikų papuošalą. Tačiau reikia pasverti tokius aspektus kaip: ar patikimas prekybininkas (paieškoti apie tą įmonę daugiau informacijos), ar deimantai tikri, paprašyti pardavėjo pagrįsti deimantų tikrumą ir pan.

Jei nežinote, kaip internete ieškoti parduotuvių, prekiaujančių deimantais, pasinaudokite paieškos sistema: įveskite frazę, pavyzdžiui, „deimantai pardavimas“ ir rinkitės iš netrumpo sąrašo.

Komentarai