Dantų implantai. Dažniausios pacientų abejonės

Dažniausias, ypač jauniems pacientams siūlomas sprendimas – dantų implantai. Tai ne tik inovatyvu, tačiau ir jausmas visai kitoks, nei tarkim dantų protezavimo. Dantų implantas – atkurtas, tikras dantis. Tiesa, netikras, tačiau jis turi šaknį – įsukamą sraigtelį, prie kurio tvirtinamas danties protezas. Visgi yra abejonių, kurios dažniausiai kankina pacientus. Tad mes pasiruošę jas apžvelgti ir argumentuoti, kodėl reikėtų ar nereikėtų nerimauti.
  • Prarastas dantis. Labai dažnas klausimas, kodėl būtina turėti implantą toje vietoje, kurioje nėra danties. Paaiškinimas labai paprastas. Visų pirma ten, kur nėra danties, dantis iš viršaus pradeda ilgėti. Tai galite suprasti tik po laiko, tačiau jo neprireiks, daug, metų, kitų. Ilgėjantis dantis deformuoja sukandimą, o tuo pačiu ir žandikaulį. O tuo metu gali sekti dar didesnės bėdos. Tad tuščią vietą užpildyti patariama ne bereikalo.
  • Kenksminga. Labai dažnas mitas sklandantis apie implantus - tai, kad jie per ilgą laiką tampa kenksmingi. Ypač dažna dvejonė - kancerogeniškumas. Metalas, iš kurio gaminami dantų implantai yra visiškai nekenkmingas. Jums tai patvirtins bet kuris stomatologas.
  • Skausmas neapsakomas. Visiška netiesa. Pati implanto įdėjimo procedura trunka ne ilgiau 30 - 60 minučių, procedūra atliekama nuskausminus. Žinoma, pasibaigus nuskausminamųjų veikimui, gali skaudėti tą vietą, kaip ir po kiekvienos operacijos. Tačiau dar tą pačią dieną skausmas turėtų atlėgti.
  • Laikas. Neslėpsime, tai nėra pati trumpiausia pasaulyje procedūra. Iš esmės chirurgas atkuria jūsų dantį. Tai yra sukuria jį iš naujo. Netgi galėtų tai būti pavadinta dantimi – robotu. Po šaknies formos implanto įsriegimo teks palaukti kol apgis dantenos. Po 3-6 mėnesių atliekamas danties protezavimas. Galbūt apsilankymų skaičius labai nedžiugins, tačiau per pusę metų turėsite tai, apie ką svaojoje.
  • Laikas II. Nors procedūra užima nemažai laiko, dantų implantai jums tarnaus mažiausiai 30 metų. O gerai prižiūrimi ir dar ilgiau. Turint omenyje, jog tai inovatyviausias būdas vėl šypsotis, o dantys neliks apkrauti protezų keliamais rūpesčiais, tai vienareikšmiškai ilgalaikis sprendimas.
Taigi, jei stomatologas pranešė, jog Jūsų lauki adantų implantacija, pats laikas apie tai šiek tiek pasidomėti. Geriausias būdas išsklaidyti mitus – konsultuotis su specialistai, o ne klausyti sklandančių gandų.

Komentarai

  1. Dar ir atstatyta žmogaus savigarba, nes jis turi sveikus dantis, gali šypsotis ir būti laimingu žmogumi. Gali džiaugtis nauja šypsena. dantų implantai tai padeda padaryti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš tai manau, kad dantų implantai žmonėms neturėtų kelti abejonių. Tai tikrai geras sprendimas. Gal žmonės tiesiog gauna per mažai informacijos ir dėl to kyla abejonių.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą