Advokatai Vilniuje – kaip išsirinkti tinkamiausią

advokatai Vilniuje
Teisininko paieškos gali būti tokios pat komplikuotos, kaip ir automobilio – tai tas nelabai tinka, tai anas... Tikrai reikia žinoti, ko tiksliai ieškote. advokatai Vilniuje kiekviename sustojime nestovi, todėl rinkitės atsakingai. Pateiksime kelis patarimus, kaip tai padaryti geriau ir paprasčiau.

1 patarimas. Specializacija. Kiekvienas teisininkas su laiku atranda savo specializaciją. Tai reiškia, kad jis stiprus tam tikroje srityje, į ją nuolatos gilinasi, seka Lietuvos ir užsienio teisines praktikas ir bylas, aišku, gilinasi ir į teisės aktus. Tos specializacijos gali būti labai įvairios – civilinė teisė, skyrybų advokatai, verslo ginčai, nekilnojamojo turto bylos, baudžiamosios bylos, tarptautinė teisė, žmogaus teisės, administracinė teisė ir t.t. Jums taip pat reikėtų įsigilinti, kokios specializacijos advokato reikia pagal jūsų esamus poreikius. Tą lengviau padėtų padaryti konsultacija telefonu su bet kurio advokato asistentais.

2 patarimas. Surinkite informacijos internete. Prieš samdydami advokatą, pasižiūrėkite, ką apie jį galima surasti internete. Įveskite į paiešką jo vardą ir pavardę ir pasidomėkite, ką jis veikia, gal minimas tam tikrose bylose, kur dirbo seniau. Tai labai svarbu, jei ieškote nepriekaištingos reputacijos advokato.

3 patarimas. Kontora ir partnerystė. Išsiaiškinkite, kokioje kontoroje jis dirba. Ne visi advokatai turi savo kontoras. Kai kurie dirba tarptautinėse įmonėse, didelių teisinių paslaugų teikėjų atstovybėse ir tinkluose. Kai kurie advokatai Vilniuje dirba savo kolegų ar net giminaičių kontorose. Svarbu, kokia tų kontorų reputacija ir specializacija.

4 patarimas. Kainos. Advokatai konsultuoja valandiniu įkainiu. Tai gali būti 50-200 eurų už valandą. Kaina taip skiriasi dėl advokato specializacijos, patirties, žinomumo, kontoros garsumo ir kitų faktorių. Ar visada pigiausi advokatai Vilniuje yra prasčiausi? Nieku gyvu. Pagal kainą to nuspręsti tikrai negalima, todėl pasidomėkite apie tą advokatą daugiau.

5 patarimas. Bendravimas. Įvertinkite bendravimo manieras ir įgūdžius per pirmąją konsultaciją. Atkreipkite dėmesį, ar advokatas dėmesingas, ar tik stengiasi kuo greičiau išklausyti ir visą medžiagą perduoti savo asistentams. Taip pat svarbu, kaip advokatas save prisistato. Gali pasirodyti, kad jie visi yra arogantiški, tačiau toks jau jų bendravimo stilius – reikia nuolatos pabrėžti stipraus žmogaus įvaizdį.

Advokatas jums padės tik tuo atveju, jei leisitės, kad jums padėtų. Melavimas, manipuliacijos informacija ir kitokie žaidimai nesustiprina jūsų bendradarbiavimo... Būkite nuoširdūs atviri ir sąžiningi su savimi ir advokatu – tada tikrai pasieksite gerų rezultatų.


Komentarai

  1. advokato paslaugos vilniuje buvo reikalingos man visai neseniai, tai labai padejo verum kontora. ypac patiko bendravimas ir zmogaus vertinimas.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą