Kaip turi atrodyti sužadėtuvių žiedai?

sužadėtuvių žiedai
Sužadėtuvių žiedo parinkimas kelia itin daug klausimų. Kiekvienas vyras savo išrinktajai nori padovanoti įspūdingo grožio dirbinį, puoštą brangakmeniais ir subtiliais raštais. Deja, priešingai nei sako etiketo taisyklės, ne kiekvienas jų minėtajam pirkiniui gali skirti trijų mėnesių algą. Be to, merginos yra nenuspėjamos – ką daryti, jei žiedas būsimai nuotakai nepatiks?

Sužadėtuvių žiedo kaina

Prieš priimdami vieną ar kitą sprendimą, visų pirma įvertinkite merginos papuošalų asortimentą – kokio stiliaus aksesuarams mergina skiria daugiausiai dėmesio? Ar jai patinka aukso, ar sidabro dirbiniai? Puošnūs ar minimalistinio stiliaus papuošalai? Jei jūsų lūkesčius atitinka itin prabangūs sužadėtuvių žiedai, tačiau šiems dirbiniams neturite sukaupę pakankamai pinigų, pagalvokite apie žiedus, puoštus deimantų imitacijomis – minėtųjų dirbinių unikalumu suabejoja net ir patyrę juvelyrai. Tiesa, ieškodami dailiausiai spindinčio žiedo, nepamirškite simbolinės jo prasmės. Sužadėtuvių žiedai reiškia meilę, atsidavimą ir pasiryžimą rūpintis mylimu žmogumi visą likusį gyvenimą. Nesvarbu, kiek kainuoja žiedas, su juo dovanojate brangiausią dovaną – savo meilę.

Milžiniška žiedų pasiūla

Jei neturite konkrečios žiedo dizaino vizijos, netingėkite apsilankyti keliose juvelyrinių dirbinių parduotuvėse ir paanalizuokite internetinių svetainių pasiūlymus. Apžiūrėkite žiedų pasiūlą, įvertinkite dirbinių kainas. Net jei žiedas jums patiko, nepirkite jo iškart – geriau grįžkite namo, užsiimkite kita veikla ir tik tuomet iš naujo įvertinkite savo pasirinkimą.

Specialisto konsultacijos

Nebijokite pasitarti su profesionalais. Nors sužadėtuvių žiedai turi atitikti individualų skonį, ilgametę darbo patirtį turintis juvelyras patars jums dėl techninių dirbinio niuansų – pasidomėkite, ar konkretus žiedas atsparus subraižymams, ar tinkamas kasdieniam nešiojimui, kokia jo išliekamoji vertė, ar po kelių metų dirbinį bus galima susiaurinti arba praplatinti. Negalvokite, kad pardavėjai siekia įbrukti pačią brangiausią prekę – profesionalus juvelyras drauge su jumis ieškos tinkamiausio sprendimo. Jei vis tiek įtariate, kad pardavėjui svarbiausia – užsidirbti, nieko nelaukite ir ieškokite kitos juvelyrinių dirbinių parduotuvės.

Spalviniai niuansai

Sužadėtuvių žiedo pasirinkimui daug įtakos turi spalviniai dirbinio niuansai. Be to, spalvotieji brangakmeniai nuo seniausių laikų buvo siejami su amžinumu ir meile, pvz., daugelyje šalių tikima, kad perlai simbolizuoja meilę, deimantai – santuokos tvirtumą ir jaunųjų tyrumą. Raudoni brangakmeniai siejami su širdimi ir aistra, todėl šiam simboliui parenkami rubinai ar raudonieji turmalinai. Ištikimybė siejama su žalia spalva, kurią simbolizuoja smaragdas, žaliasis turmalinas ir granatas. Jaunavedžių tyrumas ir dvasingumas siejamas su mėlyna spalva, kurią spinduliuoja safyrai, mėlynieji špineliai ir turmalinai.

Komentarai

  1. Manau, kad tiek renkantis sužadėtubių žiedą, tiek vestuvinius, labai praverčia juvelyro paslaugos. Nes jie tikrai daug geriau nusimano kokios medžigos žiedas bus patvaresnis ir net po kasdieninio nešiojimo atrodys gražiai. Jie taip pat gali patarti su kokiu žiedu jausitės patogiai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą