Ką galima nuveikti su Apple iPad?

Apple iPad
Svajojate apie naują planšetinį kompiuterį? Be abejo, Apple iPad gali būti vienas geriausių pasirinkimų – bent jau taip nurodo šio planšetinio kompiuterio reitingai, tačiau ar žinote tiksliau, kuo ši planšetė skiriasi nuo savo konkurentų? Pamėginome tai išsiaiškinti praktiškai. Peržvelgėme keletą skirtingų veiklų, kurias galima atlikti tiek su nešiojamu kompiuteriu, tiek su bet kuriuo planšetiniu kompiuteriu ir, be abejo, su Apple iPad. Pateiksime jums savo pastebėjimus.

Naujienų skaitymas

Jeigu skaitydami virtualius laikraščius ir naujienų portalus per nešiojamus kompiuterius įprastai tai darome tik naršyklės pagalba, taip Apple iPad išsiskiria tuo, jog siūlo gausybę specialių programėlių, kurios leidžia greičiau ir patogiau daryti tą patį. Be abejo, jūs visada galite įsijungti Safari naršyklę ir peržiūrėti naujienų portalą, tačiau vieną kartą pabandę naudotis tomis specialiomis programomis, turbūt nenorėsite to daryti. Štai kokie jų privalumai:

  • Šios programėlės neturi daug reklamos
  • Gražesnis šriftas (panašesnis į spausdintą raštą)
  • Didelės, aukštos kokybės nuotraukos
  • Kokybiški video klipai
  • Lengva prieiga prie socialinių tinklų dalinimosi įrankių

Šie dalykai reiškia nemažai, ypač žinant kad iOS turi vieną geriausių RSS programų, kurios tinka ir nešiojamiems kompiuteriams – tai Reeder. Visgi, daugelis RSS naujienų skaitymui renkasi ir Pulse, kuri labiau adaptuota įrenginiams, turintiems liečiamą ekraną. Bet kuriuo atveju, galime konstatuoti faktą, kad Apple iPad yra patogus įrankis visapusiškam naujienų skaitymui.

Rašymas ir redagavimas

Iš tiesų, vienas dalykas, kuriuo negali pasigirti dauguma planšetinių kompiuterių – rašymo patogumas. Visi mes esame pripratę prie fizinės klaviatūros, ant kurios galime uždėti iš karto abi rankas ir greitai bei patogiai rašyti pasirinkta kalba. Kalbant apie Apple iPad, galima teigti, kad šio mini kompiuterio ekranas yra gerokai patogesnis nei daugumos planšetinių kompiuterių, kadangi juo taip pat galima rašyti dviem rankomis – juk jis pakankamai didelis. Tačiau, kažin ar naudodamiesi ekrano virtualia klaviatūra vis vien norėtumėte rašyti labai ilgą tekstą – ko gero, greitai pavargtumėte ir nuspręstumėte naudotis fizine klaviatūra. Taigi, Apple kompanija yra išleidusi kelias skirtingas klaviatūros versijas Apple iPad planšetiniams kompiuteriams, tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad iPad jungiasi prie šios klaviatūros stovo tik vertikaliai. Žinoma, vieniems tai gali būti nesvarbu, bet tiems, kas mėgsta didesnį rašymo ir redagavimo ekraną, teks susitaikyti su šiuo niuansu.

Jeigu kalbame apie bendravimą elektroniniu paštu, tuomet verta paminėti „PenUltimate“ programą – su šia programa, jūs tiesiog pirštų mostais galite sukurti užrašą ar parašyti visą laišką. Nors dauguma žmonių į tai žiūrėjo gan skeptiškai, visgi, išbandę šią programą dauguma liko patenkinti, kadangi tai tikrai nėra tas pats, kas rašyti laiką naudojantis „MS Paint“ programa.

Svarstote dėl .doc, .ppt ir kitų failų redagavimo? Galima sakyti, kad Apple iPad turi puikų programų komplektą, redagavimo darbus padarysiančius lengvais ir patogiais.

Taigi, ar verta įsigyti Apple iPad?

Peržiūrėjus dvi labai svarbias veiklos sritis, manome, jog Apple iPad lenkia daugumą savo varžovų planšetinių kompiuterių rinkoje. Beje, pasidomėjus paaiškėjo, kad geriausios iPad kainos pirkėjų laukia tik internetinėse parduotuvėse. 

Komentarai