UAB steigimas ir teisinės paslaugos Kaune: ką turime žinoti?

teisinės paslaugos kaune
Jau ne vienerius metus uždaroji akcinė bendrovė yra populiariausia ir palankiausiai vertinama verslo forma Lietuvoje. Be to, UAB steigimas siejamas su prestižiniu bendrovės statusu ir rimta vykdomos veiklos ateitimi. Tiesa, įsteigti UAB nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Siekiant greito rezultato ir sklandaus steigimo proceso, jums bus reikalingos profesionalios teisinės paslaugos Kaune ar kitame Lietuvos mieste.

Uždaroji akcinė bendrovė – juridinis asmuo, turintis ribotą atsakomybę. Kitaip sakant, steigėjai už įmonės veiklą neatsako asmeniniu turtu. UAB steigėjai – akcininkai (akcininkų skaičius yra ribojamas) – siekia uždirbti ir išsimokėti gautą pelną teisiškai numatyta tvarka. Jei UAB veikla yra sėkminga ir bendrovė siekia plėstis, UAB gali būti pertvarkoma į AB (akcinę bendrovę).

Teisinės paslaugos Kaune ar kitame šalies mieste padės paruošti visus su UAB steigimu susijusius dokumentus. Vis dėlto, nors profesionalų pagalba daugeliu atvejų yra būtina, uždarosios akcinės bendrovės steigimas sąlyginai yra nesudėtinga procedūra. Nesudėtinga ir įmonės buhalterinė sistema – dirbti su ja gali kiekvienas kvalifikuotas buhalteris. Be to, visiems UAB darbuotojams suteikiamos socialinės garantijos. Kalbėdami apie UAB privalumus, negalime pamiršti ir trūkumų, kurių svarbiausias – gana didelis privalomas įstatinis kapitalas, kurio reikia įmonės steigimo pradžioje. Kai bendrovė įregistruojama, banko sąskaitoje esantys pinigai tampa įmonės nuosavybe. Šie pinigai skirti prekių ir paslaugų pirkimui, atlyginimų ir mokesčių mokėjimui.

Teisinės paslaugos Kaune ir kitame mieste pradedamos nuo bendrovės pavadinimo rezervacijos. Užpildžius atitinkamą formą, ji pateikiama VĮ „Registrų centrui“. Pasirinktas įmonės pavadinimas rezervuojamas pusei metų. Rekomenduojama neapsiriboti vienu pavadinimu ir įrašyti kelis pasiūlymus. Jei pirmasis variantas bus užimtas, bus svarstomas antrasis. Tai reiškia, kad pavadinimus reikia rašyti nuo labiausiai patinkančio iki mažiausiai aktualaus. Reikalavimus atitinkantis pavadinimas rezervuojamas per vieną darbo dieną.

Kai bendrovės pavadinimas yra žinomas, steigėjai pasirašo uždarosios akcinės bendrovės steigimo sutartį. Jei bendrovę steigia tik vienas akcininkas, tokiu atveju pasirašomas UAB steigimo aktas. Pasirašius sutartį, atidaroma kaupiamoji sąskaita pasirinktame banke. Į šią sąskaitą reikia įnešti numatytą įstatinį kapitalą. Tai atlikus bankas parengia atitinkamą pažymą, kuri su kitais steigimo dokumentais turi būti pristatyta notarui. Kai notaras patvirtina dokumentų teisingumą ir jų atitikimą įstatymams, dokumentai grąžinami bendrovės steigėjui. Šie dokumentai pristatomi VĮ „Registrų centrui“, kuriame užregistruojama nauja uždaroji akcinė bendrovė.


Komentarai