Pagrindinės kvepalų pasirinkimo ir naudojimo taisyklės

pigūs kvepalai
Kvepalai – tarsi neatsiejama kiekvieno žmogaus įvaizdžio dalis, kuri aplinkiniams sufleruoja apie jūsų pomėgius ar net asmenybę. Kvepalai labai intymus dalykas, todėl specialistai net nerekomenduoja kitam žmogui dovanoti kvepalus, nes galite stipriai prašauti po šalį. Kita vertus, kai, ateina laikas išsirinkti kvepalus sau, ir nebūna taip paprasta. Taigi, ką reikia žinoti, prieš perkant naujus kūno kvapus?
  • Pirkti kvepalus internetu pigiau, tačiau, jei nežinote, kaip jie kvepia, o jus tiesiog žavi jų buteliuko dizainas, gamintojo vardo žinomumas ar draugių rekomendacijos, geriau jų nepirkite, nes ne veltui liaudies išminti byloja, kad skoniai nedraugauja. Tad, pirmiausia kvepalus išmėginkite įprastoje parduotuvėje, o pirkite internetu.
  • Kvepalų geriau nepikti vakare, nes po dienos uoslė būna šiek tiek „atbukusi“. Tikrąjį kvepalų aromatą geriausiai pajusite ryte, pasipurškusi ant švarios odos. Taip ant odos, nes kvepalai sąveikaudami su jūsų pH skleidžia šiek tiek kitokį kvapą. Tad popierinės juostelės nėra pats geriausias pasirinkimas.
  • Vienu apsilankymu parduotuvėje neuostykite daugiau nei trijų kvepalų, nes kvapų gauna ne tik apsuks galvą, bet ir taps sunku išsirinki geriausiai jums tinkantį kvapą.
  • Jei jau išsirinkote kvapą, neskubėkite jo pirkti. Kvepalai turi ne tik skaniai kvepėti, bet ir būti kokybiški, todėl pasikvėpinkite kaklą bei riešus, kad sužinotumėte, kiek laikosi kvepalų kvapas. Kartais pigūs kvepalai žymiai ilgiau išlaiko aromatą už brangius ir gerai žinomus, todėl neskubėkite jų nurašyti vien dėl kainos. 

O dabar šiek tiek apie kvepalų naudojimo ypatybes
  • Bėgant metams, uoslė silpnėja, tačiau tai nereiškia, kad kiekvieną rytą reikia paskęsti kvepalų debesyje. Pasikvėpinusi neturėtumėte savęs užuosti, jei užuodžiate tai reiškia, kad kvepalų padauginote.
  • Kvepalai, kaip ir bet kuris kitas produktas nėra amžinas, todėl savo mėgstamiausių kvepalų nereiktų laikyti ypatingai progai, nes jie tiesiog suges. Tad, jei pasikeitė kvepalų spalva, kvapas ar konsistencija, laikas pirkti naujus kvepalus.
  • Nelaikykite kvepalų vonios kambaryje ar šaldytuve, šaltis bei dažni temperatūros pokyčiai kenkia kvepalams, jie greitai pakeičia kvapą, kuris ir trumpiau išsilaiko. 



Komentarai