Ką reikėtų žinoti jaunavedžiams prieš vestuves? (I dalis)

vestuvės
Vestuvės – gražiausia jūsų gyvenimo šventė, tačiau ji taip pat reikalauja kruopštaus planavimo ir susikaupimo. Pastaruoju metu, atsiranda vis daugiau manančiųjų, kad vestuvėms reikėtų ruoštis metus ar net pusantrų – tik tuomet jūs būsite garantuoti, kad viskas gausis idealiai.

Mes pasikalbėjome su keliais geriausiais vestuvių planuotojais, kurie padėjo mums sukurti dalykų sąrašą, kurių neturėtų pamiršti nei viena pora, besiruošianti vestuvėms. Sąrašas toks:
  • Iš anksto numatykite vestuvių datą. Tai yra naudinga todėl, kad tuomet turėsite gerokai daugiau pasirinkimo. Galėsite susiplanuoti bažnyčios ceremonijos datą, susitarti su paslaugų tiekėjais, kad būtent tą dieną jie būtų laisvi. Nėra jokia paslaptis, kad kuo vėliau planuojate, tuo vis mažesnė tikimybė jums sutaupyti pinigėlių. Taip pat, vestuvių planuotojai pataria, jog kelti vestuves vertėtų paprastą dieną, o ne savaitgalį – tokiu atveju jūs sutaupysite, kadangi daugelis paslaugų tiekėjų yra mažiau užimti būtent darbo dienomis ir gali jums pasiūlyti geresnes kainas.
  • Pasidomėkite šiuo metu aktualiomis vestuvių idėjomis ir tendencijomis. Matydami, kaip keičiasi vestuvių tendencijos, jūs galite susidaryti geresnį vaizdą ir net gi atrasti tokių savo norų, apie kurios anksčiau nepagalvojote. Yra nemažai tiek realių, tiek internetinių žurnalų apie vestuves. Taigi, turėdami laiko, pavartykite juos ir pagalvokite, koks vestuvių stilius jums patiktų.
  • Pasidarykite vestuvių darbo knygą. Tai labai svarbus žingsnis, kadangi šią dieną norėsite, kad viskas eitųsi idealiai. Taigi, galite naudoti kompiuterinę vestuvių planavimo programą arba nusipirkti tikrą darbo knygą, tačiau svarbiausia yra tai – surašykite viską kiek galima smulkiau, nepalikite jokių detalių migloje, kad nekiltų neaiškumo.
  • Kas bus jūsų vestuvių planavimo pagalbininkė? Dažnais atvejais tai būna mama, geriausia draugė, sesuo. Jeigu jos yra užsiėmusios, tuomet geriau patikėti savo kompaniją į profesionalios vestuvių planuotojos rankas. Nebijokite, vestuvių planavimo paslaugos nėra brangios, o geriausia tai, kad sutaupysite daug nervų, patikėdami viską į patirties turinčias rankas.
  • Labai svarbu atkreipti dėmesį į galimą svečių sąrašą ir į tai, kokius vaidmenis turės kokie žmonės. Pavyzdžiui, liudininkai. Geriausia, jeigu jie yra su jūsų susipažinimo istorija susiję žmonės, jūsų šeimos draugai. Be jokios abejonės, tokie žmonės turi būti linksmi ir malonūs, kadangi jie taip pat atliks vestuvių šventės įvaizdžio kūrimą, tad liudininkai turi būti pavyzdingi.
Be abejo, tai tik dalis patarimų, kuriais verta remtis – kitus patarimus pamatysite antrojoje straipsnio dalyje.


Komentarai