Kaip pasirinkti biuro stalą arba sėkmingas darbas ofise

biuro baldai
Su kompiuteriu arba popieriais dirbant asmenys retai susimąsto, kad jų darbo stalas, kėdė ir greta esantys baldai gali nulemti tiek pačio darbo atliekamą kokybę, tiek greiti. Galiausiai, kuomet dirbama ergonomiškoje patalpoje darbai tampa malonumu ir net nesinori eiti namo. Stalas į biurą pasirenkamas kur kas sudėtingiau nei daugelis galėjo pagalvoti. Žinoma, pasirinkimas labai platus, tad žmonių poreikiai tikrai bus įgyvendinti.

TINKAMAS AUKŠTIS

Tai vienas iš svarbiausių ir bene pats pirmas kriterijus, kuris nulemia, koks stalas bus pasirenkamas. Labai dažnai akcentuojame, kad jau pradinėse klasėse vaikams stuburas krypsta būtent todėl, kad nesuteikiamos sąlygos pasirinkti tinkamą stalo aukštį. Visi baldai kuriami pagal standartą, tad į jį netelpantys turi susitaikstyti su ta situacija, kokia yra. Lygiai taip pat ir darbo vietoje rekomenduojame turėti Jūsų stuburui tinkamo aukščio stalą. Modernūs šiuolaikiniai stalai gali būti reguliuojami pagal aukštį. Tai suteikia galimybę kiekvienam žmogui atrasti jam tinkamą sėdėjimo poziciją.

STALO PLOTIS

Priklausomai nuo kiekvieno žmogaus asmeninių įpročių – reikalingas ir konkretaus pločio stalo. Kol vieniems labiau tinka mažesni stalai, kadangi neužima vietos ir gali būti nesunkiai transportuojami iš vienos vietos į kitą, tuo tarpu kitiems reikia ypač didelio, kadangi jie sunkiai susitvarko su daiktais ant stalo. Puikiai tinka posakis „tvarkinga netvarka“. Tam reikia vietos.

MEDŽIAGA IŠ KURIOS GAMINAMAS STALAS

Dažniausiai stalas į biurą gaminamas iš medžio. Paprasčiausiai tai medžiaga, kuri gana tvirta, ilgai tarnauja, nereikalauja ypatingos priežiūros ir tuo pačiu atrodo labai gražiai. Žinoma, galima atrasti ir iš kitokių medžiagų pagamintų stalų, tad siūlome plačiau pasidomėti ir neskubėti pirkti. Reklamos paslaugos kartais gali paveikti Jūsų pasirinkimą, tad neskubėkite.

STALO SPALVOS

Dažniausiai biure pasirenkami natūrali medienos spalva, kadangi atrodo skoningai ir tuo pačiu neblaško dėmesio. Nors sakėme, jog reikia susikurti malonią vietą darbui, kad darbai taptų malonumais, tačiau galiausiai svarbu nepamiršti, kad esate biure. Vaikai dažniausiai nori ryškių spalvų stalų, kadangi jie atrodo nuotaikingai. Visgi, nerekomenduojame, kadangi susikaupti bus labai sunku. Ką jau kalbėti apie suaugusius žmonės, kurie darbo dieną turi intensyviai atlikti tam tikrus darbus.

STALČIAI IR KITOS SMULKMENOS

Galiausiai reikia įvertinti, kokias papildomai funkcijas stalas atlieka. Pavyzdžiui, jis gali turėti stalčius, kuriuose galima laikyti labai daug malonių smulkmenų arba gali turėti ištraukiamą lentyną, kuris skirta stacionaraus kompiuterio klaviatūrai. Dažniausiai nuo papildomų funkciją varijuoja ir stalo dydis, tad tai dar vienas kriterijus, kurį būtų galima įvertinti.

Kokybiškas stalas biure gali ženkliai pagerinti Jūsų darbo produktyvumą. Svarbiausia, kad stalas ne tik tenkintų Jūsų fizinius poreikius, tačiau ir psichologinius. Dirbdamas turite jaustis tvirtai, savimi pasitikėti ir tuo pačiu nejusti jokio diskomforto, kuris galėtų trukdyti atlikti konkrečius darbus. Rekomenduojame nepamiršti ir internetinių parduotuvių, kadangi dažniausiai ten egzistuoja labai plati prekių pasiūla už priimtiną kainą. Kartais kaina būna net mažesnė nei prekybos centruose, tad taupyti paprasta ir patogu.

Komentarai